profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.04.2017 15:49:23

Težak žreb za slovenske tenisačice v Litvi

fb
Žreb je določil, da bo slovenska ženska teniška reprezentanca v skupinskem delu druge evroafriške skupine pokala Fed igrala s Švedsko, Južnoafriško republiko in Norveško. Prvi tekmec bo Švedska, ki bo v Litvi nastopila kot prva favoritinja, saj ima prijavljeno najvišjerangirano igralko, Johanno Larsson, 53. z lestvice WTA.

Pod vodstvom Andreja Kraševca bodo Slovenijo zastopale Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Andreja Klepač. Slovenija mora v svoji skupini osvojiti najmanj drugo mesto, da se bo v soboto v razigravanju potegovala za napredovanje v višji rang tekmovanja.


"Vsaka tekma je zgodba zase in proti vsaki ekipi bomo skušali iztržiti maksimalen izkupiček. Pri ostalih reprezentancah igralskih sprememb ni, vsi kapetani pa lahko javijo imena igralk do dve uri pred začetkom dvoboja, za dvojice pa celo po drugi tekmi posameznic. Dekleta so se hitro privadila na tukajšnje pogoje ter trdo igralno podlago, so dobro razpoložene in komaj čakajo, da na vsakem dvoboju pokažejo, kaj znajo in zmorejo," pravi kapetan Kraševec.

Dvoboji se bodo začeli ob 10. uri zjutraj. Najprej sta na vrsti dve partiji posameznic, nato pa še igra parov. Za razvrstitev prve in druge igralke veljajo uvrstitve WTA z 10. aprila, kar pomeni, da bo prvi slovenski lopar Tamara Zidanšek (142.), drugi pa Dalila Jakupovič (134.), ki je šele ta teden prehitela Zidanškovo in postala najvišjerangirana Slovenka.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike