mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.04.2017 18:25:54

Cameron Meyer do četrtega zlatega odličja v dirki za točke

Avstralec Cameron Meyer je na kolesarskem svetovnem prvenstvu na stezi v Hongkongu osvojil četrto odličje najbolj žlahtnega leska v dirki za točke.

Njegov rojak Jordan Kerby je osvojil zlato kolajno v zasledovanju, Britanka Katie Archibald v omniumu, v ženskem sprintu pa je bila najboljša Nemka Kristina Vogel. Za Meyerjem, svetovnim prvakom v tej disciplini v letih 2009, 2010 in 2012, sta se uvrstila Belgijec Kenny De Ketele in Poljak Wojciech Pszczolarski.

Kerby je v finalu zasledovanja premagal branilca naslova svetovnega prvaka, Italijana Filippa Ganno, v tekmi za bronasto odličje pa je bil Avstralec Kelland O'Brien boljši od Francoza Corentina Ermenaulta.



Na velodromu v Hongkongu je v disciplini omnium prvo posamično zlato odličje na svetovnem prvenstvu osvojila Britanka Katie Archibald. Druga je bila Avstralka Amy Cure, tretje pa Nizozemka Kirsten Wild.

Kristina Vogel, nosilka zlatega odličja z lanskih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru, je osvojila tretjo zlato posamično kolajno v sprintu. Druga je bila Avstralka Stephanie Morton, tretja pa domača tekmovalka Lee Wai Sze.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike