Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ku
STA/ku
01.08.2016 12:58:23
Deli članek:

Peter Sagan od leta 2017 v nemški BORI, Roche v BMC

Reuters
Peter Sagan

Svetovni prvak v cestni vožnji Slovak Peter Sagan bo od leta 2017 član nemške kolesarske ekipe BORA-Hansgrohe. Nicolas Roche se seli v BMC.

Podpis triletne pogodbe pa so potrdili tudi na spletni strani kluba. Skupaj z njim bodo iz ruske ekipe Tinkoff prišli še njegov brat Juraj, rojaka Michael Kolar in Erik Baška ter Poljak Maciej Bodnar.

Profimedia

Šestindvajsetletni Peter Sagan velja za najbolj prepoznavnega kolesarja v karavani, lani je osvojil naslov svetovnega prvaka v ameriškem Richmondu, na Tour de Franceu pa je bil pred kratkim nepremagljiv v boju za zeleno majico najboljšega sprinterja.

ROCHE IZ SKYA V BMC
Irski kolesar Nicolas Roche bo prav tako zamenjal delodajalca. Po dveh letih pri ekipi Sky bo v prihodnji sezoni vozil za ameriško ekipo BMC. Dvaintridesetletni kolesar, ki je dobil dve etapi na dirkah po Španiji, tako zapušča ekipo, ki je v zadnjih petih letih štirikrat slavila na dirki po Franciji.

"Sem izjemno vznemirjen, saj ima BMC veliko takšnih karakteristik, ki mi ugajajo. Vedno so v ospredju, vedno kolesarijo agresivno in želijo dirko narediti razburljivo. Mislim, da bom užival v tem," je dejal Roche.

vszi
Nicolas Roche