Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
01.08.2016 08:55:52
Deli članek:

Veslačica na OI: Zate bom veslala skozi sranje (foto)

vszi

Voda bo tudi med olimpijskimi igrami v Riu ostala onesnažena. Nobenega dvoma ni, da so se organizatorji potrudili, športniki pa še vseeno negodujejo nad razmerami v zalivu Ria de Janeira.

Tamkajšnje oblasti svetujejo celo, da naj športniki, ki bodo tam nastopali v daljinskem plavanju celo zaprejo usta, saj je voda kontaminirana s super bakterijami in rotavirusi. Ameriška veslačica pa je drugačnega mnenja.

Megan Kalmoe je dejala, da je dovolj govora o razmerah. Ona je pripravljena storiti vse, da svoji državi prinese slavo in zlato. Njej je dobesedno vseeno, v kakšnih vodah bo tekmovala, čeprav za razliko od plavalcev ne bo neposredno v vodi.

»Moja zahteva za tiste, ki jamrajo glede nesnage v vodi: prenehajte. Prenehajte uničiti olimpijske igre za nas športnike. Če morda moja dežela ne ve, kje stojimo športniki, naj bom kristalno jasna. Sama bom zate Amerika veslala skozi sranje, če bo treba.«

Pomenljive besede bronaste iz Londona v četvercu s krmarjem. Kalmoeova zagotovo ni edina, ki ima takšno mišljenje, čeprav lahko vseeno pričakujemo negodovanje v času olimpijskih iger, ki se začnejo v petek s slovesno otvoritvijo.