Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.07.2016 22:22:05
Deli članek:

Mezgec drugi v četrti etapi

vszi

Slovenski kolesar uspešen na dirki po Poljski.

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Orica) je bil drugi v četrti etapi kolesarske dirke po Poljski, ki je v dolžini 218 km potekala med krajema Nowy Sacz in Rzeszow; po tretjem mestu dan prej je tokrat zaostal le za Kolumbijcem Fernandom Gavirio (Etixx - Quick Step), tretji pa je bil v sprintu glavnine domačin Michal Kwiatkowski (Sky). Skupno je v vodstvu Kolumbijec Fernando Gaviria, ki ima 19 sekund prednosti pred drugouvrščenim Kwiatkowskim, še tri sekunde več pa zaostaja Italijan Diego Ulissi (Lampre-Merida).

Matej Mohorič (Lampre-Merida) je bil v tokratni etapi 17., v sprintu glavnine pa sta etapo končala tudi preostala Slovenca Simon Špilak (Katjuša) na 67. in Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) na 68. mestu. Od Slovencev je skupno najvišje Simon Špilak, ki je napredoval na 49. mesto (+ 0:35), z enakim zaostankom je Primož Roglič 68., 97. je Luka Mezgec (+3:02), 105. pa Mohorič (+8:28).

V soboto bodo kolesarji prišli v gorati predel Poljske. Po startu v Wieliczki jih čaka najtežji del z dvema petdesetkilometrskima krogoma okrog mesta Zakopane.