Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.07.2016 17:20:37
Deli članek:

DRAMA NA TOURU: Froome je kar tekel proti Ventouxu (video)

vszi

Neverjetna drama na Touru. Potem ko je bil boj za mesta za pobegom skorajda odločen, je vmes znova poseglo nekaj, na kar kolesarji nimajo vpliva.

Etapo, ki sicer ni bila odpeljana do vrha legendarnega Mt. Ventouxa, je na poljanah Renarda dobil Thomas De Gendt, ki je bil najmočnejši med ubežniki.

Toda prava drama se je odvijala nekaj minut za vodilnimi, ko so proti cilju peljali glavni favoriti za končno razvrstitev. Trojica Chris Froome, Richie Porte in Bauke Mollema so nič hudega sluteč vozili v "vlaku", na kar je motor organizatorja dirke nenadoma in brez pravega razloga zavrl in po tleh poslal Porta in Frooma.

Porte je svoje kolo še nekaj časa usposabljal, Froome pa je uvidel, da s kolesom ne bo šlo več naprej, zato je vzel stvari kar v svoje roke, oziroma noge. Čeprav je v pravilih to prepovedano, je Froome kar tekel proti cilju, saj v roke ni dobil nadomestnega kolesa. Nato ga je le dobil s strani organizatorja dirke, ampak tudi ta mu ni ustrezal zaradi napačnih pedal in velikosti, zato je moral še nekaj časa počakati na rezervno kolo ekipe Skyja. 

Proti Baukeju Mollemi in Adamu Yatesu je sicer izgubil precej časa in bi moral v skupnem seštevku za mladim Britancem zaostajati 53 sekund, a so organizatorji dirke priredili čase obeh nesrečnikov Frooma in Porta. Zato je Froome znova oblekel rumeno majico vodilnega.  

Jutri je na sporedu zahteven kronometer, v katerem je pričakovati ognjemet vodilnih, še posebej Frooma, ki je bil jezen kot ris po etapi na dan padca Bastilije.