Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.04.2016 16:09:48
Deli članek:

Sky preventivno umaknil Henaoa z dirk

Iz kolesarskega moštva Sky so sporočili, da so svojega kolumbijskega kolesarja Sergia Henaoa za tri mesece umaknili s kolesarskih dirk. Klubski interni protidopinški testi so bili sumljivi, kot pravijo pri Skyju, pa na testu ni padel, ampak so ga umaknili iz preventivnih razlogov.

"Za to potezo smo se odločili bolj zaradi skrbi, kot pa da bi hoteli Henaoa kaznovati. Teste smo naredili po njegovem prihodu s treninga v Kolumbiji, ker je tam treniral na visoki nadmorski višini, bi bil lahko to razlog za nepravilnosti. V preteklosti smo na tak način že postopali, mislimo, da je to dobro za Sergia in za kolesarstvo, ki se želi očistiti. Vsekakor pa verjamemo našemu kolesarju in mu povsem zaupamo," pravijo pri Skyju.

Kolesar, ki je pred časom na dirki po Baskiji zasedel drugo mesto, je nad novico razočaran. "Trdo sem delal, da sem se vrnil po lanski poškodbi kolena. Razočaran sem, saj sem v vrhunski formi, do katere sem prišel napornim treningom, pri tem pa si nisem pomagal z nedovoljenimi rečmi," je dejal 28-letni Henao, ki tako ni mogel nastopiti na dirki svetovne serije Valonska puščica, kjer je veljal za enega izmed favoritov. Dirka mu zelo ustreza, leta 2013 je na njej zasedel drugo mesto.