Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
13.04.2016 18:41:50
Deli članek:

Vakoču Brabantska puščica

Češki kolesar Petr Vakoč je dobil prvo od štirih ardenskih klasičnih preizkušenj, 203 kilometre dolgo dirko Brabantska puščica.

Triindvajsetletni kolesar Etixx QuickStepa, ki mu strokovnjaki napovedujejo lepo prihodnost, si je zmago na dirki zagotovil na zadnjem vzponu, v cilj pa je prišel šest sekund pred Italijanom Enricom Gasparottom. Tretje in četrto mesto sta zasedla Francoza Tony Gallopin in Bryan Coquard, peto pa Avstralec Michael Matthews.

"Julian Alaphilippe me je povlekel v zadnji vzpon, tudi njemu gredo zasluge za to zmago, ki je tudi obliž na rane s prejšnjih klasik. Upam, da je ta zmaga, zagotovo največja v moji karieri, dobra napoved za Amstel Gold Race," je dejal Vakoč, v mlajših kategorijah tekmec slovenskega kolesarja Mateja Mohoriča, ki je dobil že tretjo enodnevno dirko letos in šesto v profesionalni karieri.

Kristijan Koren, edini slovenski predstavnik na dirki, ki ni štela za točke svetovne serije, je pa dirka druge najvišje kategorije, je zasedel 77. mesto, v cilj je prišel v skupini, ki je zaostala šest minut in 49 sekund.