Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.02.2016 18:09:22
Deli članek:

Roglič v četrti etapi zadržal skupno šesto mesto

Arsen Perić
Primož Roglič

Nemec Marcel Kittel je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Algarveju. Po 194 kilometrih je za sekundo premagal Nizozemca Wouterja Wipperta in Belgijca Jensa Debusschera.

Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Primož Roglič, ki je skozi cilj prišel na 72. mestu in s 16 sekundami zaostanka za zmagovalcem, članom Etixx-QuickStepa.

Skupno vodstvo je zadržal Nemec Tony Martin, Kittlov moštveni kolega, ki je bil v etapi od Bras de Alportel do Tavira 22., za rojakom je zaostal sedem sekund. Njegov najbližji zasledovalec Britanec Geraint Thomas je bil v cilju na 19. mestu in sekundo hitreje kot Martin. Nemca in Britanca pred nedeljsko zadnjo etapo ločijo tri sekunde, Španec Ion Izagirre na tretjem mestu zaostaja 20 sekund. Roglič (LottoNL-Jumbo) je zadržal skupno šesto mesto, njegov zaostanek znaša 52 sekund.

Kittel je na Algarveju osvojil drugo etapo, skupno jih ima v sezoni 2014 štiri, v zaključku pa je pokazal svojo moč in hitrost; tekmece je namreč ugnal za dve dolžini kolesa.

Drugi Slovenec Kristijan Koren (Cannondale) je zaostal še dve sekundi več in je končal na 84. mestu. Skupno je stoti, zaostaja 22:29 minute.

VAN GARDEREN NOVI VODILNI V ANDALUZIJI
Američan Teejay van Garderen je dobil četrto etapo, 21 km dolgo vožnjo na čas, kolesarske dirke po Andaluziji in prevzel skupno vodstvo. Drugi v etapi je bil Nizozemec Wilco Kelderman, ki je zaostal dve, tretji pa Francoz Jerome Copel, ki je zaostal sedem sekund.

Edini Slovenec Borut Božič, kolesar Cofidisa, ni startal in je tako končal dirko.

ŠPILAK NA PRVI DIRKI SEZONE V FRANCIJI 30.
Najboljši slovenski kolesar lanske sezone Simon Špilak (Katjuša) je letošnje leto odprl na dirki v Franciji, kjer je na dvodnevni preizkušnji du Haut Var-matin osvojil 30. mesto, za zmagovalcem Nizozemcem Tomom-Jeltejem Slagterjem zaostal devet sekund. Drugi Slovenec Jan Polanc (Lampre-Merida) je s 3:13 minute zaostanka osvojil 99. mesto.