Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
20.02.2016 17:20:30
Deli članek:

V Lahtiju veter odpihnil moštveno tekmo

Sneženje in slabe vetrovne razmere v Lahtiju so sprva odpovedale poskusno serijo ekipne tekme svetovnega pokala smučarskih skakalcev, nato so prireditelji začetek tekme še prestavili, zdaj pa dokončno odpovedali.

Ekipna tekma v Lahtiju, predzadnja v letošnji sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih, je bila zaradi sneženja in vetra odpovedana. Žirija tekmovanja je takoj odpovedala poizkusno serijo, nato pa po dveh prestavitvah začetka prve serije tudi slednjo in s tem posledično tudi samo tekmovanje. 

Slovenski trener Goran Janus je sicer odločil, da bi za Slovenijo skakali Domen Prevc, Anže Lanišek, Robert Kranjec in Peter Prevc. Slovenija v pokalu narodov 11 tekem pred koncem svetovnega pokala tako ostaja na drugem mestu za Norveško. Vikingi imajo 944 točk prednosti pred slovenskimi orli, Nemci na tretjem mestu zaostajajo 123 točk. 

"Vetrovnih razmer se ne da nadzorovati," je bil ob odločitvi tekmovalne žirije kratek športni direktor Fisa Walter Hofer. Žirija je morala tako v tej sezoni tekmo odpovedati četrtič, ali bodo tekmo skušali nadoknaditi, pa zaenkrat še ni znano. 

Na včerajšnji posamični tekmi je zmagal Avstrijec Michael Hayböck, drugi je bil Norvežan Daniel Andre Tande, tretji pa Nemec Severin Freund. Peter Prevc je bil "le" peti, a je obdržal prepričljivo vodstvo v skupnem seštevku.

Peter Prevc ima zdaj v skupnem seštevku pokala 1619 točk, drugi je Freund (1062), tretji pa Gangnes (990).

Jutri ob 15. uri bo v Lahtiju še ena posamična tekma.