Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
31.08.2015 08:15:05
Deli članek:

Adria Mobil se je odpovedala SP

KK Adria Mobil
KK Adria Mobil

Čeprav bi lahko, pa ekipa kolesarskega kluba Adria Mobil ne bo sodelovala na letošnjem svetovnem prvenstvu v Združenih državah Amerike.

Kolesarji novomeške ekipe Adria Mobil so bili v zadnjih letih udeleženci svetovnega prvenstva. Kot ena najboljših ekip evropske serije so si to priborili na dirkah, na letošnjem prvenstvu, ki bo od 19. do 27. septembra v ameriškem Richmondu, pa jih ne bo. Ne zaradi slabših rezultatov, ampak zaradi drugih razlogov.

"Na dirkah smo zbrali dovolj točk, da bi v ZDA lahko potovali. Toda potovanje čez lužo se nam ne zdi smiselno. Možnosti za kolajne nimamo, nimamo niti česa dokazovati, logistično bi bilo potovanje zelo zahtevno, transport opreme ravno tako, zato smo se odločili, da bomo denar porabili kje drugje. Fantje bodo raje nastopili na kakšnih drugih tekmah," je razloge za odpoved svetovnega prvenstva dejal direktor ekipe Adrie Mobil Bogdan Fink, ki se je v nedeljo lahko veselil nove zmage enega najboljših tekmovalcev kolesarske "druge lige" Marka Kumpa. Ta je slavil na dirki Hrvaška - Slovenija, ki se je končala v Novem mestu.