Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sg
sg
11.08.2015 09:24:14
Deli članek:

Gorazd Per deseti na evropskem prvenstvu

Vasja

Gorazd Per, član KK Adria Mobil, je na pravkar končanem evropskem prvenstvu v estonskem Tartuju v konkurenci stopetdesetih vrstnikov iz vse Evrope osvojil deseto mesto.

Za zmagovalcem, Poljakom Alanom Banaszekom je zaostal le štiri sekunde. Mladi novomeški up je dosegel enega največjih uspehov slovenskih kolesarjev na mladinskih evropskih prvenstvih, ki nimajo prav dolge zgodovine. Per je dosegel svoj največji uspeh v karieri, s katerim se mu odpirajo vrata k članski ekipi, saj po končani sezoni zapušča mladinsko konkurenco in prestopa med člane. Še prej je pred njim še en velik cilj, svetovno prvenstvo konec septembra v ZDA.

Z njegovim dosežkom je bil zelo zadovoljen tudi trener Josip Radakovič: "Gorazd je dosegel odličen rezultat. Pozna se, da smo v letošnji sezoni nekoliko spremenili načrt vadbe in dali več pozornosti drugemu delu sezone, predvsem evropskem in svetovnem prvenstvu. Do njega nam ostaja še šest tednov trdega dela." 
 
Poleg Gorazda Pera so na evropskem prvenstvu nastopila še dva Novomeščana in sicer Gorazdov brat David in Jon Božič, ki sta tekmovala v kategoriji do 23 let. Zaradi zdravstvenih težav nista dosegla odmevnejšega rezultata.