Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2014 22:00:40
Deli članek:

Pogodba? Ni (še) panike

Nikola Miljković
Borut Božič

Po mesecu odmora se je v Kranju na dirke vrnil eden najboljših slovenskih kolesarjev zadnjih let Borut Božič. Na dirko je prišel neposredno iz višinskih priprav na Passu San Pellegrino, tako da ni mogel računati na boljši rezultat, a je vendarle pokazal, da v zadnji del sezone vstopa dobro pripravljen.

"Na take višinske priprave grem ponavadi z ekipo, tokrat sem šel sam. Ko sem izvedel za dirko v Kranju, sem se odločil, da bom priprave zaključil dan prej. Ni mi žal, v Kranj, kjer sem zmagal leta 2007, sem prišel z veseljem, zagotovo mi bo dirka koristila," je dejal kolesar Astane, ki še nima pogodbe za naslednjo sezono, a ga zaradi tega ne razjeda živčnost.

"Letos je drugače kot prejšnja leta. Letos se prvič o pogodbi ne pogajam sam, ampak imam agenta. Zato sem povsem miren, pogovori potekajo, o pogodbi se pogajamo, zato sem povsem miren. Želel bi ostati v Astani, tudi oni pravijo, da so z menoj zadovoljni, toda dokler pogodba ni podpisana, jim to stoodstotno ne verjamem. Imam še nekatere druge opcije, toda zaenkrat ne morem reči nič konkretnejšega, pričakujem, da bom v kratkem lahko povedal kaj več. Letos zaradi razmer in nejasnosti v ekipah vse poteka z enomesečno zamudo, pogodbe že imajo le zvezde. Zase lahko rečem, da nisem več mlad kolesar, tako da bom izkoristil prvo priložnost, seveda če bom videl, da lahko tam kaj pokažem. Samo Astane ne bom čakal," o novi pogodbi še ne more govoriti Idrijčan, ki je zadovoljen, da je Astana v svoje vrste pripeljala specialista za klasike Larsa Booma.

"Boom je podoben kolesar kot jaz, zato lahko rečem, da mi bo v primeru, če ostanem pri Astani, lahko veliko pomagal. Ne samo zaradi vedno dobrodošle konkurence, ampak tudi za to, ker je vedno dobro, da sta v zaključku dirk dva kolesarja iste ekipe. Jaz imam na klasikah še vedno visoke cilje, še vedno bi se rad izkazal, verjamem, da mi je lahko Boom na severu Evrope kot domačin v veliko pomoč," se z novinci v ekipi ne obremenjuje Božič.

Tako kot težko kaj pomembnejšega pove v zvezi s pogodbo, ne more dosti govoriti tudi v programu za zadnji del sezone: "Zaenkrat vem, da bom naslednji teden vozil dirko Eneco Tour, za naprej pa obstajata dve možnosti. Ali Vuelta ali klasične dirke svetovne serije, kot so Hamburg, Pluay in kanadski preizkušnji. Sem profesionalec, izpolnjeval bom navodila delodajalcev, sam večje besede nimam, kjer bom nastopil, bom dal vse od sebe in poskušal doseči dober rezultat. Je pa res, da če bom nastopil na dirki po Španiji, bom tudi na svetovnem prvenstvu v Ponferradi dirkal na rezultat, v drugem primeru pa najbrž ne."