stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 30.04.2022 08:56:34

Zdaj pa BOJ ZA NASLOV! Skrb pri prvakih, bo eden najboljših lahko igral?

alesfevzer.com
V finalu 1. slovenske futsal lige se bosta pomerili ekipi Dobovca in Litije. Ekipi sta potrdili uvrstitev v finale z zmagama na četrtih tekmah polfinala. Prva tekma finala bo 6. maja.

Dobovec je v petek z 2:0 še tretjič premagal Hišo daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Silika. Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta tako z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, v katerem sta bili tudi lani, naslov je takrat osvojil Dobovec.

Dobovec je po slabšem začetku, ko ga je večkrat moral reševati vratar Damir Puškar, v izdihljajih 1. polčasa povedel z 1:0. Ob dokaj nenevarni akciji s kota je do žoge prišel Kristjan Čujec in sedem sekund pred koncem polčasa zabil za vodstvo. V nadaljevanju je končni rezultat po globinski podaji postavil Žiga Čeh. Zmaga Dobovca pa ima nekaj grenkega priokusa, saj se je ob koncu tekme poškodoval Čujec, ki ima težave z gležnjem.

"Naša forma raste. Po porazu na prvi tekmi serije smo ohranili zbranost, ni bilo panike. Vesel sem, ker smo odigrali še eno tekmo, ne da bi prejeli gol. Zdaj smo v finalu. Teden dni imamo časa, da se pripravimo," je ocenil trener Dobovca Morina.

Dobovcu bo nasproti v finalu stala Litija, ki je bila v polfinalu proti Siliku še enkrat prepričljiva. Jefferson in Gašper Vrhovec sta poskrbela, da so varovanci trenerja Andreja Dobovičnika v 8. minuti povedli z 2:0. V nadaljevanju se je z dvema goloma izkazal še Uroš Martič, ki je tako dokončno zapečatil usodo Silika.

"Igralci so mi polepšali vikend. Glede na redni del smo bili favoriti ... Svoje smo naredili. Kot trener, ki je že dolgo časa na sceni, pa se zavedam pomanjkljivosti svoje ekipe. V tem tednu dni bomo skušali še kaj dodelati in tudi kaj skriti, da se dobro pripravimo na finale proti Dobovcu," je napovedal trener Litije Andrej Dobovičnik.

Spored finala 1. SFL

* 1. tekma, 6.5.


FK Dobovec - FC Litija (18.00)

* 2. tekma, 10.5.
FC Litija - FK Dobovec (20.15)

* 3. tekma, 13.5.
FK Dobovec - FC Litija (18.00)

* morebitna 4. tekma, 17.5.
FC Litija - FK Dobovec (20.15)

* morebitna 5. tekma, 20.5.
FK Dobovec - FC Litija (18.00)

Članki iz rubrike