reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.04.2022 11:35:24

Litija na pragu finala

Nogometaši Litije in Dobovca so dobili drugi tekmi polfinala 1. SFL. Litijani so s 6:2 slavili na Vrhniki in povedli 2:0 v zmagah. Dobovec je tesno z 1:0 zmagal na Ptuju in poravnal izid s Hišo daril Ptuj na 1:1. Tretji tekmi bosta na sporedu v torek.

Ptujčani in Dobovčani so vnovič odigrali zelo izenačeno tekmo, junak obračuna pa je bil Niko Cesarec, ki je zadel po akciji s kota v 4. minuti. Dobovec je dominiral v prvem polčasu, a tega ni znal izkoristiti. V nadaljevanju je imel od igre več prav Ptuj, a je bil vsaj trikrat na svojem mestu vratar Damir Puškar.

Ptujčani so v zadnji minuti po 2. rumenem kartonu ostali brez izključenega Žige Čeha, a tudi tega, tudi igre 5:3, tekmeci niso izkoristili, zadnji je meril kapetan Thomas Pihler.

"To je bila še ena izvrstna in zanimiva tekma. V prvem polčasu je prednjačil Dobovec, v nadaljevanju mi. Izkazal se je Damir Puškar. Glede na pokazano in odigrano smo si zaslužili remi in kazenske strele. Serija je izenačena," je po tekmi povedal Robert Grdović, ki vodi FC Hišo daril Ptuj.

"Zmagali smo zasluženo. Tekmo bi lahko s odločili že v prvem polčasu, pa nam to ni uspelo. V drugem polčasu so domačini igrali boljše, a smo uspeli zmagati in vrniti serijo na izenačenje. Pred nami je tretja tekma, do katere bomo popravili še nekaj stvari," pa je dodal trener Dobovca Kujtim Morina.

Litija je po zmagi s 6:2 le še korak do finala. Ferreira dvakrat in Jediael sta poskrbela za vodstvo Litije 0:3. Max Vesel je z golom v zadnji minuti prvega polčasa obudil domače upe, ki jih je okrepil še Nikola Jandrić z golom v 21. minuti. Vmes so Litijani ostali brez kapetana Gašperja Vrhovca, ki je bil izključen.


"Prvi polčas je bil dober, v nadaljevanju pa smo nekaj minut tudi viseli," je po tekmi priznal trener Litije Andrej Dobovičnik. "Žal smo ostali brez Vrhovca, ki je igralec z drugo največjo minutažo v naši ekipi in steber obrambe. Seveda se nam bo poznalo, da ga nimamo. A bo zato kdo drug dobil priložnost. Bi pa na tem mestu opozoril, da dve zmagi nista tri. Za napredovanje rabimo tri zmage proti Siliku," ostaja realen trener Litije Dobovičnik.

"Čestitan Litiji, danes je bila boljša. Zasluženo je zmagala na drugi tekmi. Naš prvi polčas je bil najslabši na katerih od pomembnih tekem. V drugem polčasu smo igrali vsaj 15 minut tako, kot si želimo. Na koncu nam je malce zmanjkalo do izenačenja. Skušali smo z vratarjem v igri, na koncu pa je izpadlo grdo. Litija zdaj vodi z 2:0, pri nas pa ni predaje. Odhajamo v Litijo, a verjamem, da se še enkrat v tej sezoni vrnemo v našo dvorano v Slomška," je po tekmi razmišljal trener Silika Mile Simeunovič.

* Izida:
1.SFL, polfinale, 2. tekma:
FC Hiša daril Ptuj - FK Dobovec 0:1 (0:0) 1:1 v zmagah
- strelec: 0:1 Cesarec (4.)

FK Siliko - FC Litija 2:6 (1:3) 0:2 v zmagah
- strelci: 0:1 Ferreira (9.), 0:2 Ferreira (10.), 0:3 Jediael (20.), 1:3 Vesel (20.), 2:3 Jandrić (21.), 2:4 Bjelčević (33.), 2:5 Jediael (37.), 2:6 Martič (39.).

Značke: futsal, sta

Članki iz rubrike