stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(sm)
(sm)
0 28.04.2021 10:47:13

Velenjski balinarji senzacionalno v novo sezono

Velenjčani so najprijetnejše presenečenje uvoda v sezono.
BZS
Udeleženci balinarske superlige 2020/21 so v soboto in nedeljo odigrali prva dva kroga nove sezone. Za pravi senzaciji so poskrbeli novinci iz Velenja, ki so dvakrat ugnali škofjeloško Trato. Na preostalih dvobojih je bilo kar nekaj vrhunskih rezultatov v tekaških disciplinah, kar je prava napoved za vrhunsko in razburljivo sezono.

Po osmih odigranih tekmah v dveh uvodnih krogih nove superligaške sezone je že jasno, da bosta tudi letos za najvišja mesta kandidirala kraška superligaša – Agrochem Hrast iz Kobjeglave in Skala iz Sežane. Popoln izkupiček držita tudi zasedbi Zabič in Velenje Premogovnika, dva spodrsljaja si je privoščila Trata iz Škofje Loke, na prve tekme pa še čakata ljubljanski Krim in koprska Marjetica.



Novinci šokirali Škofjeločane

"Še zdaleč nismo pričakovali dveh zmag proti Trati. Kot novinci v superligi smo se zgolj želeli predstaviti v čim boljši luči," je bil po zmagoslavnem začetku sezone odkrit član Velenje Premogovnika Zoran Rednak. Skupaj s soigralci je v soboto in nedeljo spisal pravo malo velenjsko pravljico. Na obračunu v Škofji Loki so po izenačenem začetku knapi "ponoreli" v tehničnih disciplinah in s popolnim izkupičkom Zorana Rednaka in Jasmina Čauševića v tekaških disciplinah ter Sandija Žurana in Aleša Krobota v natančnem zbijanju pobegnili na 4:14 in se predčasno veselili senzacionalne zmage.

"Soočamo se z določenimi težavami. Pomembno je, da še naprej delujemo kot ekipa, po porazu moramo dvigniti glave. Zavedamo se, da v letošnji sezoni ni veliko prostora za napake, kljub temu pa gremo letos neobremenjeni v vsako tekmo, saj nismo v vlogi favoritov," je po sobotni tekmi povedal vodja in igralec Trate Damjan Sofronievski.

Nedelja je prinesla obračun v ljubljanski Šiški, kjer letos domujejo Velenjčani, ker nimajo balinarske dvorane. Najtrofejnejša slovenska zasedba je z uvodnim vodstvom 1:7 napovedala revanšo za soboto, a so se knapi hitro zbrali in se pred zadnjim delom tekme približali na 8:10. Sledil je zaključni juriš, ki je vnovič potrdil, da bodo imeli novinci med elito letos kaj pokazati.

"Imamo razlog za slavje. S sproščeno igro smo prišli do dveh presenetljivih zmag. Smo prva slovenska ekipa, ki je po osmih letih slavila v Škofji Loki. V nedeljo smo malce slabše začeli, a smo se nato pobrali in prišli do preobrata. Še posebej sem ponosen na dejstvo, da so v zaključku dvoboja zmago izborili samo velenjski balinarji. Naporne vožnje na treninge iz Velenja v Ljubljano so se nam obrestovale," je pojasnil Zoran Rednak.



Kraševci zasedli vrh

Uspešen konec tedna sta zabeležila oba kraška superligaša. Branilci naslova iz Sežane so pričakovano zabeležili dve visoki zmagi proti Postojnčanom. Gonilni sili sežanske zasedbe sta bila pričakovano brata Povh, ki sta bila zelo razpoložena v nedeljo. Gašper je v hitrostnem zbijanju zadel kar 43 krogel, Matija pa je v igri v krog zbral imenitnih 31 točk. V soboto je šlo pošteno za nohte Kobjeglavcem, ki so na gostovanju pri Ilirski Bistrici zaostajali že z 8:0 in 10:2, a so se s šestimi zaporednimi točkami v natančnem in štafetnem zbijanju vrnili v igro za zmago ter v zaključku obračuna izkoristili dolgo klop. Nedeljski obračun v Novi Gorici je bil precej manj dramatičen, saj je Agrochem Hrast hitro povedel z 8:0, zmagovalec pa je bil dokončno odločen po natančnem zbijanju. Na obeh tekmah so balinarji pričakovano blesteli v tekaških disciplinah. V soboto je domačin Martin Zdauc v "brzincu" zadel 44 krogel, kobjeglavska mladca Erik Čeh in Jaka Štremfel pa sta v štafeti zadela 50 krogel. Identičen dosežek je v nedeljo uspel bistriški štafeti Martin Zdauc-Andrej Kastelic. Zdauc in Štremfel sta v hitrostnem zbijanju zadela po 43 krogel, Čeh je zbral točko manj, velja pa izpostaviti še odlično igro Gregorja Severja z 28 točkami v igri v krog ter 22 točkami v natančnem zbijanju.

"Fantom kapo dol za sobotno vrnitev po visokem zaostanku. V nedeljo smo prišli do zanesljive zmage," je bil z uvodom zadovoljen vodja kobjeglavske zasedbe Valter Švara, medtem ko je Martin Zdauc žaloval predvsem za sobotno zapravljeno priložnostjo: "Ta dvoboj nam bo zagotovo ostal v spominu, saj smo bili zelo blizu zmagi. V nedeljo je do izraza prišla utrujenost, pa tudi kakovost tekmecev."


Drama v Zabičah in Portorožu

Malce manj kakovostna, vendar toliko bolj razburljiva sta bila obračuna med Zabičami in Aikea Anteno, ki sta se razpletla s tesnima zmagama zasedbe z Bistriškega. V soboto je večino dvoboja bolje kazalo balinarjem iz slovenske Istre, ki pa so v zaključku tekme popustili, tako da je minimalna zmaga ostala doma. Zabiče so bile malce bolj prepričljive v nedeljo, ko so na Belem Križu povedle že z 8:4 in 10:6, a je imela zdesetkana portoroška zasedba celo priložnost za zmago, ki pa ji jo je iz rok izmaknil Anton Fabec z zadnjo uspešno približano kroglo v igri dvojic. Superliga se bo nadaljevala 8. maja s tekmami 3. kroga. 

Galerija
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike