reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

fu
fu
0 11.02.2018 11:23:34

Slovenci navdušili Ricardinha: Po poškodbi se je zgodilo nekaj, česar ČAROVNIK ne bo pozabil nikoli!

Grega Wernig
Zasluženo je postal najboljši igralec minulega evropskega prvenstav v futsalu. Ricardo, kot ga kliče njegov selektor, ali Ricardinho, kot ga pozna cel svet.

Verjetno je bil sinoči najbolj srečen človek na planetu mali portugalski čarovnik, najboljši igralec futsala na svetu. Po veliki zmagi njegove ekipe dolgo časa ni mogel priti k sebi. Šepal je okoli in se objemal s soigralci. Usoda je hotela, da se je O Magio poškodoval pred koncem tekme in je moral zaključek tekme spremljati s klopi. Toda njegovi soigralci so zmagali tudi zanj, za svojega kapetana, ki je tako osvojil sploh prvo kolajno na evropskih prvenstvih. In to zlato. "Morda so bile zadnje minute tekme najtežje v mojem življenju," je za portugalske medije govoril Ricardinho po tekmi. Videli smo ga, kako je po tekmi skakljal po igrišču po eni nogi, saj je imel drugo ovito z ledom.

"Toda nekdo je vse to videl. Videl je našo neizmerno željo, da zmagamo. In zmagali smo." Potem pa je še nekaj besede namenil Sloveniji in navijačem. Čeprav je bil poškodovan, si je spet vzel nekaj trenutkov in se fotografiral z navijači. "Slovenija? Posebna država, Ljubljana posebno mesto. Izjemni navijači in izjemna atmosfera. Posebej, ko je cela dvorana skandirala moje ime, ko sem šepal ob igrišču. Tega ne bom nikoli pozabil, kot ne bom nikoli pozabil našega veličastnega uspeha v tem mestu, v tej državi. Zagotovo še pridem v Slovenijo, pa čeprav sem bil že nekajkrat tu. Hvala vsem, Slovenija pa ima zdaj posebno mesto v mojem srcu," je končal veliki čarovnik.

Članki iz rubrike