Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.02.2018 21:34:23

1. DOL ZA ŽENSKE: Mariborčanke do pričakovane zmage

Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 15. kroga 1. DOL za ženske premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (10, 14, 20).

Nova KBM Branik - Zgornja Gorenjska 3:0 (10, 14, 20)

* Dvorana Lukna, sodnika: Tovornik (Maribor) in Oman (Lovrenc na Pohorju).
* Nova KBM Branik: Mlakar 9, Košenina, Kaučič 9, Sužnik, Bračko 3, Vovk 9, Najdič 4, Milosavljević, Sobočan 11, Jerala 5, Pintar 3, Blagne, Koskelo.
* Zgornja Gorenjska: Langus, Tanasković 2, Lužovec 9, Burja, Friškovec, Rozman, Zorman 6, Kregar 7, Ramić 4, Humerca 5.

Mariborske odbojkarice so pričakovano in brez večjih težav vknjižile novo zmago, šesto zaporedno in 14. v prvenstvu. Gorenjske tekmice so največ odpora nudile v tretjem nizu, uvodna dva sta se končala ekspresno.

Prvega niza je bilo konec po vsega 19 minutah. Štajerke so povedle s 7:0, vmes so Gorenjke dosegle točko, toda prednost je vseeno hitro naraščala, ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:6 in le vprašanje je bilo, kdaj bo uvodnega niza konec. Drugi niz je trajal malenkost več, z izjemo vodstva z 2:1 pa gostje kaj veliko več niso pokazale. Igralke Nove KBM Branika so hitro spet zagospodarile v svoji dvorani Lukna, ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:5, ob drugem za pet, razlika pa je bila dovolj visoka za 2:0.

V tretjem nizu so gostje prikazale najboljšo predstavo. Povedle so s 4:0, šele po prvem tehničnem odmoru pa so bankirke povedle z nekaj višjo prednostjo. Čeprav so imele v končnici že šest točk prednosti (23:17), so Gorenjke nanizale tri zaporedne točke, a kaj več kot da so podaljšale tekmo, niso dosegle.

Nova KBM bo v 16. krogu v petek igrala proti Roto-Kemi Puconcem, Zgornja Gorenjska bo dan kasneje igrala proti Ljubljani.

-------------------------------------------------

Calcit Volley - GEN-I Volley 3:0 (18, 23, 26)

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Kern (Kranj).
* Calcit Volley: Kostić, Grudina 18, Frantti 15, Mihevc 4, Blažič 5, Igličar, Mihalinec 5, Zaplotnik 3, Pogačar, Janežič, Brčić 6, Mijoč 8, Pahor.
* GEN-I Volley: Ferlinc 7, Zbičajnik 1, P. Marušič 6, Uršič, Bavdaž 1, Kolbl 6, Đukič, Velikonja Grbac 3, Š. Marušič 1, Simčič, Spačal 7, Gubaš.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga 1. DOL za ženske premagali GEN-I Volley s 3:0 (18, 23, 26).

Kamničanke nadaljujejo z zmagovitimi predstavami v domačem prvenstvu, v katerem so do zdaj izgubile le tekmo s Formulo Formisom in so s točko prednosti na prvem mestu pred Novo KBM Branikom. Tudi proti gostjam iz Nove Gorice so prišle do vseh treh točk, vendar so se zanje morale pošteno potruditi, saj so v drugem in tretjem nizu do zmage prišle šele po bolj zbrani igri v končnici.

Začetek uvodnega niza je bil popolnoma v znamenju novogoriške ekipe, ki je z delnim izidom 6:1 po dveh zaporednih točkah Nuše Ferlinc povedla z 8:3. Vendar so se jim Kamničanke z asom Katje Mihalinec takoj po polminutnem odmoru približale na točko zaostanka, s kar tremi zaporednimi neposrednimi točkami s servisa Tine Grudine pa so povedle z 12:9. Do konca niza so svojo prednost le še povečale, po bloku Bernarde Brčić je bilo že 22:14, zadnjo točko v uvodnem nizu pa je dosegla Katja Mihevc.

Tudi drugi niz so bolje začele gostje iz Nove Gorice, ki so z uspešnim napadom Katarine Spačal na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk. Grudina je z asom izid na osmi točki izenačila, Alexandra Annelise Frantti pa je kamniško ekipo po začetnih 2:0 spet popeljala v vodstvo (9:8). Do konca niza so bile domače odbojkarice večinoma v vodstvu, z novim asom Grudine so prvič prišle do treh točk prednosti (17:14), vendar so Novogoričanke z blokom Nuše Ferlinc izenačile na 18:18. V končnici je Grudina zapečatila usodo svoje nekdanje ekipe, saj je dosegla zadnje štiri od petih kamniških točk.

Na začetku tretjega niza je bila Pia Blažič najbolj zaslužna za domače vodstvo s 5:2, vendar pa nadaljevanje niza ni bilo več tako uspešno za odbojkarice Calcit Volleyja. Z velikim številom lastnih napak so gostjam omogočile, da so s točko Spačalove povedle s 14:11, po točki Teje Kolbl pa je kamniški zaostanek znašal že štiri točke (19:23). Vendar se Kamničanke niso predale, na servis Helene Mijoč in bloku Brčićeve so se gostjam približale na točko zaostanka (22:23). Po zaslugi Kolblove so Novogoričanke prišle do dveh zaključnih žog za zmago v tretjem nizu, obe so domačinke ubranile ter nato po napadu Franntijeve same prišle do zaključne žoge za končno zmago. V prvo in drugo niso bile uspešne, zato pa je Mijočeva domači ekipi le priborila tri točke, s katerimi bodo še naprej na prvem mestu prvenstvene lestvice.

--------------------------------------------------

Ljubljana - Luka Koper 1:3 (-11, -22, 18, -17)

* Športna dvorana Galjevica, gledalcev 86, sodnika: Štamcar in Mohorčič (oba Mokronog).
* Ljubljana: Deželak, Letnik 9, Vlepič 5, Čotar 10, Malešič, Torkar, Vilfan 2, Bobič 5, Dolenc, Maček 20, Končina, Flego.
* Luka Koper: Raič 4, Kušar, Isanović 10, Radešić, Lucas 20, Đukić, Dodič 1, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 3, Pešič 19, Kaker 15.

Odbojkarice Ljubljane so v tekmi 16. kroga 1. DOL za ženske izgubile proti Luki Koper z 1:3 (-11, -22, 18, -17).

Obračun ekip z dna lestvice je tako kot na prvem prvenstvenem obračunu med Ljubljano in Luko Koprom pripadel Primorkam, le z razliko, da so Ljubljančanke tokrat osvojile niz. Koprčanke so s tem prekinile niz štirih zaporednih porazov in z zmago pridobile eno mesto, na prvenstveni lestvici so po novem sedme. Za njihove nocojšnje tekmice pa se je negativni niz še podaljšal, saj v 1. DOL za ženske sploh še niso zmagale.

Gostje so v prvem nizu pokazale, da so prišle v slovensko prestolnico po zmago. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4, čeprav so domačinke zaostanek uspele prepoloviti, pa je hitro postalo jasno, da pravih možnosti nimajo. Ob drugem tehničnem odmoru so Koprčanke vodile s 16:10, kmalu tudi 20:11 in po 20 minutah igre je bilo prvega niza konec.

Veliko bolje je šlo igralkam iz Ljubljane v drugem nizu. Tekmicam so se pokazale v povsem drugačni luči in sredi niza vodile že 13:8. Čeprav so na drugi tehnični odmor šle s prednostjo 16:12, so gostje izid na 17. točki izenačile in pri 19:18 povedle; ko jim je to uspelo, pa prednosti niso več zapravile.

Tretji niz je le pripadel gostiteljicam, ki so si pet točk prednosti priigrale sredi niza. Primorke so se še pred končnico približale na tri točke zaostanka (17:20), toda do konca niza so dosegle le še eno točko, kar so Ljubljančanke izkoristile za osvojeni niz.

Četrti in zadnji niz se je zlomil po 12:13. Takrat so gostje dosegle pet zaporednih točk, ki so jih nadgradile še z delnim izidom 3:1, domačim igralke pa na to niso več našle odgovora.

Pri Luki Koper so bile zelo razpoložene Dajana Lucas z 20 točkami, Jelena Pešič z 19 in Tina Kaker s 15. Pri Ljubljani se je z 20 točkami izkazala Anja Maček.

Ljubljančanke v naslednjem krogu čaka tekma proti Zgornji Gorenjski, Koprčanke pa proti Ankaranu Hrvatinom. Obe srečanji bosta čez teden dni.

-----------------------------------------------------------------

Ankaran Hrvatini - Aliansa Šempeter 1:3 (25, -13, -15, -21)

* Dvorana OŠ A. Ukmarja, sodnika: Kramar (Kamnik) in Srša (Ljubljana).
* Ankaran Hrvatini: Pucer, Krstić, Apollonio, Pangerc 6, Angelini 11, Medved 1, Morgan 12, Pavič 11, Cerovac, Ražman, Lovšin 9, Trobec, Lucas, Barut 1.
* Aliansa Šempeter: Rituper, Božič 6, Vodlan, Praunseis 9, Podbregar, Forštnarič 8, Vrhovnik 6, Žnidar 10, Mazej, Lakovšek 19, Plesec.

Odbojkarice Ankarana Hrvatinov so v tekmi 15. kroga 1. DOL za ženske izgubile proti Aliansi Šempeter z 1:3 (25, -13, -15, -21).

Tako kot na prvi prvenstveni tekmi med Ankaranom in Alianso so tudi na drugi zmagale Šempetranke, le da so tokrat Primorke osvojile en niz. Niz zmag so odbojkarice iz Savinjske doline povečale na pet. Ankaran je po zmagi s 3:2 v prejšnjem krogu proti Ljubljani, to je bila ena od dveh prvenstvenih zmag, spet ostal praznih rok.

Ankaran je tekmo začel odlično. Vodil je vse do končnice, največ za pet točk ob prvem tehničnem odmoru. Vmes je Aliansa vodila z 19:18, napeta končnica pa je pripadla Primorkam. Domače prve zaključne žoge sicer niso izkoristile, po 25:25 pa so osvojile dve točki in s tem prvi niz.

Naslednja dva niza so igralke iz Šempetra dobile po 24 minutah igre. V drugem so nizale točko za točko in že pri 14:2 je bilo jasno, da bodo gostje izenačile na 1:1. Drugi niz je bil izenačen do devete točke, po tem pa so si Savinjčanke priigrale tri točke prednosti, ki so jih z nekaj točkami v seriji oplemenitile in brez težav dokončale delo za vodstvo z 2:1 v nizih.

Četrti in zadnji niz je potekal po notah Ankarana do končnice in izida 20:19. Toda domačinkam je v njej povsem zmanjkalo moči, do konca so dosegle le še eno točko, Aliansa pa jih je nanizala šest.

Obe ekipi bosta tekmi 16. kroga igrali čez teden dni. Ankaran Hrvatine čaka primorski derbi proti Luki Koper, Alianso pa Calcit Volley.

-------------------------------------------------------------

Formula Formis - Roto-Kema Puconci 3:0 (16, 19, 10)

* VŠD Hoče, sodnika: Miklošič in Seifried (oba Maribor).
* Formula Formis: Pehnec 4, Sešel 3, Vrbanc 10, Tupikina 10, Bavdaž 5, Pajnik, Bukovec, Zdovc, Kotnik 7, Pravdič 3, Eržen 16, Štern 3.
* Roto-Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič 2, Ajnihar 1, Škraban 11, D. Oletič 4, M. Oletič, Pintarič 1, Šadl, Kovač 10, Gjerjek, Mikl.

Odbojkarice Formule Formisa so v tekmi 15. kroga 1. DOL za ženske premagale Roto-Kemo Puconce s 3:0 (16, 19, 10).

Igralke Formule Formis so pred domačimi gledalci v Hočah proti Roto-Kemi Puconcem zmagale petič v nizu in dvanajstič v prvenstvu, s čimer so zadržale tretje mesto. Odbojkarice iz Puconcev so izgubile desetič in so še naprej šeste.

Domačinke so imele tekmo ves čas pod nadzorom. Po 8:7 v prvem nizu so si priigrale prednost treh točk, ki so jih nadgradile na pet ali šest točk, to pa je bilo dovolj za mirno končnico in vodstvo z 1:0 v nizih. Drugi niz je od vseh treh trajal še najdlje časa, a so Hočanke ves čas imele vajeti igre v svojih rokah. Po prvem tehničnem odmoru so spet povedle s petimi ali šestimi točkami, s takšno prednostjo so vstopile v končnico, v njej pa jo še povečale. Pri 24:16 so imele prvo zaključno žogo za 2:0, toda Pucončanke so ubranile tri. V tretjem nizu pa so gostje povsem odpovedale. Pri drugem tehničnem izidu je bilo že 16:8 in le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo tekme konec.

Obe ekipi tekmi 16. kroga čakata v petek. Formula Formis bo gostovala pri GEN-I Volleyju, Roto-Kema Puconci pa pri Novi KBM Branik.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike