Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fu
fu
27.02.2015 13:51:59
Deli članek:

1. SFL: Puntar lovi zadnji vlak

Nikola Miljković

Danes je na sporedu 15. krog 1. SFL, najbolj zanimivo pa bo zagotovo v Tolminu, kjer Puntar lovi zadnji vlak za polfinale. Ekipe spodnjega doma (Velike Lašče imajo 5 točk, Benedikt in KMN Bronx pa po 9) bodo svojo priliko iskale proti Extremu, Litiji in Potočje projektiranju Sevnica.

KMN Benedikt – FC Litija (20.00)
V Benediktu dihajo lažje po zmagi proti vodilnemu Dobovcu Pivovarni Kozel pred tednom dni. S tem uspehom so si na široko odprli vrata obstanka. Na krilih tega uspeha pa se spogledujejo še z drugim skalpom. Trener Darko Križman bi radi Litijanom vzel kako točko. Tomislav Horvat, ki vodi Litijo, upa, da bodo igralci pokazali resen pristop ter upravičili vlogo favorita, čeprav so v okrnjeni postavi. Jasmin Begič in Klemen Duščak bosta počivala vsaj še teden dni.

Darko Križman, trener KMN Benedikt: "Čaka nas zagotovo še težja tekma kot proti kozlom. Pričakujem maksimalno motivirano Litijo, saj ima še vedno možnost za 1. mesto po rednem delu. A glede na to, kako igramo v drugem delu, ne bi bilo presenečenje, če jim vzamemo kako točko!"

Tomislav Horvat, trener FC Litija: "Odhajamo k Benediktu, kjer želimo potrditi zadnje točke. Vemo pa, da ne bo lahko, Benedikt je dobil krila po zadnji zmagi."

Dobovec Pivovarna Kozel – Oplast Kobarid (21.00)
V Rogaški Slatini bomo videli ponovitev finala pokala Terme Olimia, kjer so prepričljivo slavili igralci Oplasta. Tudi to bo dovolj velik motiv za domačine, da se gostom vsaj malce oddolžijo za izgubo lovorike. Domači trener Aleš Poredski bo moral v boj brez Mileta Simeunoviča in Aleša Marota, vrača še Damir Repinc.

Aleš Poredski, trener Dobovec Pivovarna Kozel: "Naredili smo dva dobra treninga, malce smo se pogovorili in podružili. Po porazu v pokalu na prvi tekmi nismo bili pravi, upam, da bo tokrat boljše. Začenjamo z nule, a vemo, kaj hočemo!"

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid: "V Rogaški Slatini nimamo kaj izgubiti. Trenutno še ne vem, v kakšni postavi bomo igrali. Nekaj je bolezni, nekaj pa poškodb. Vemo, da bo skušal domačini vrniti za poraz v pokalu. Mi pa bomo čim dražje prodali svojo kožo.  Upam in želim si, da bi bila borbenost in pristop na takem nivoju kot v Podčetrtku. Edino na tak način jim lahko pariramo, saj je individualna kvaliteta na njihovi strani."

ŠD Extrem – KMN Velike Lašče (19.30)
Extrem še vedno ni uspel sestaviti udarne postave, poškodbe jim tega ne dovolijo. Kljub temu pa se obeta zanimiv lokalni derbi. Gostje so pred tednom dni izgubili pomembno tekmo v boju za obstanek. Na gostovanje v Sodražico prihajajo Velike Lašče z vsemi igralci, trener Almir Fetić pa se spogleduje s tremi točkami, ki bi ohranile upe na obrambo prvoligaškega statusa.

Jože Zidar, predstavnik ŠD Extrem: "Igramo 3. zaporedno domaco tekmo. Tokrat bo tekma se posebej zanimiva, saj prihaja v goste nasa sosednja ekipa iz Velikih Lasc. Gostje nujno potrebujejo tocke za obstanek v ligi, gostitelji bomo naredili vse, da na lokalnem derbiju zmagamo. V Lascah nam je to ze uspelo, vendar pa sta bili takrat obe postavi bistveno drugacni. Spodbud s tribun ne bo manjkalo, kot se za lokalne derbije spodobi. "

Almir Fetič, trener KMN Velike Lašče: "Moji fantje niso vrgli puške v koruzo. Do konca rednega dela je še 12 točk. Ni še konec, imamo realne možnosti za obstanek, v Sodražici pa želimo zmagati."

KMN Bronx Škofije – Potočje projektiranje Sevnica (20.30)
Bronxi so pred tednom dni s 6:1 ugnali Velike Lašče, zasedba s Škofij, ki jo vodita Dino Krivičič in Stanko Žunič, pa bi rada zmago v gosteh oplemenitila še z uspehom proti Sevničanom. Domačini bodo v popolni postavi, pri gostih pa bo skoraj zagotovo manjkal Mitja Jontez, ki je zadnje dni namesto na treningih preživel v bolnišnici zaradi pljučnice.

Dino Krivičič, trener KMN Bronx: "Po zmagi v Velikih Laščah smo lažje zadihali ter pridobili na samozavesti. Sevničani so favoriti, a ciljamo na zmago in tri točke, ki jih rabimo!"

Mitja Jontez, trener Potočje Projektiranje: "Bronx je Bronx, na Škofijah pa je bilo vedno težko igrati. Sedaj se borijo za obstanek. Upam, da nam uspe in da se domov vrnemo z zmago!"

KMN Puntar – RE/MAX Maribor (19.00)
Še 12 točk je ostalo na voljo do konca rednega dela, tega se zavedajo v Tolminu, ki zaseda 5. mesto z 21 točkami. Mariborčani  na 4. jih imajo štiri več. Ob morebitni zmagi bi domačini še ohranili upe na napredovanje, a svojo računico imajo tudi vijolice. Poraz v Litiji jih ni potrl, popraviti bo treba le realizacijo.

Matej Kavčič, trener KMN Puntar: "To je zadnja tekma, da kaj naredimo in ohranimo možnost na končnico. To je zdaj nuja, tega pa se zavedamo prav vsi. Naredili bomo vse. Če pa bo to dovolj, pa bo jasno po koncu tekme. Na voljo pa bom imel vse razpoložljive igralce."

Drago Adamič, trener RE/MAX Maribor: "Odhajamo na gostovanje v Posočje k domačinom, ki lovijo zadnji vlak za priključitev v boj za končnico. Pričakujem težko tekmo, odločale bodo malenkosti. Treba bo biti zbran od prve do zadnje minute.Od svojih fantov pričakujem, da ne bodo šli v tekmo z spuščenimi hlačami, da bodo vsem dokazali, da niso skupina  plačancev, ki nima hrabrosti in srca se boriti za barve svojega kluba kot jih imenujejo nekateri. To je tekma kjer se bodo dokazali koliko jih je v hlačah."