Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
27.02.2015 10:47:38
Deli članek:

Stop za Planino

db

V zadnjem krogu rednega dela tekmovanja v balinarski superligi bo Planina Ribnikar AS s tekmo proti Anteni Portorož zaključila svoj nastop v najelitnejši državni ligi, saj bo po izpadu iz superlige v prihodnji sezoni nastopala v nižjem rangu tekmovanja.

Brez dvoma bodo Kranjčani v srečanje proti Anteni z Belega križa stopili s cmokom v grlu, saj pred začetkom sezone zadnjega mesta in izpada iz superlige vsekakor niso pričakovali. Kalvarija Kranjčanov se je pravzaprav začela po 3. krogu, ko so za zeleno mizo izgubili sicer dobljeno tekmo proti Luki Koper, nato pa iz prvega mesta tonili vse nižje, saj so drugo za drugo izgubili vse preostale tekme, tudi tiste, ki so jih imeli že v dobljene.

Zanimivo je, da je imela Planina Ribnikar AS po štirih odigranih krogih že 7 točk in je bila uvrščena na drugo mesto, po odvzemu dveh točk pa so Kranjčani po 13. odigranih krogih zasidrani na zadnjem mestu, z vsega skupaj petimi točkami. Zdaj se bodo vsaj za konec skušali s pirovo zmago posloviti od svojih najzvestejših navijačev in usmeriti svoje cilje v čim prejšnjo vrnitev med najboljše slovenske ligaše.
 
Luka Koper, ki si je v preteklem krogu dokončno zagotovila nastop na turnirju najboljše četverice, bo tokrat gostila vodilno ekipo superlige Lokateks Trato. V primeru poraza Luke bi se Koprčani in Ločani čez teden dni ponovno spopadli, tokrat v izločilni tekmi za naslov državnega prvaka. V primeru zmage Koprčanov oziroma v slučaju zanje ugodnega razpleta na tekmi med Košano in Krimom pa bi bil njihov nasprotnik drugouvrščeni Hrast. Ločani se s tem, kdo bo njihov polfinalni nasprotnik v njihovi dvorani v Škofji Loki, ne obremenjujejo, zato se bodo srečanja z Luko lotili brez kalkulacij in zgolj z zaupanjem v lastne sposobnosti.
 
Srečanje v Pivki med Košano in Krimom bo potekalo brez posebnega naboja, saj lahko zmaga enim ali drugim pomeni le premik za eno mesto na lestvici, pa še to bo odvisno tudi od rezultatov na drugih igriščih. Vsekakor so tako Košanci kot Ljubljančani osnovni cilj v letošnji sezoni že dosegli. Košana si je kot novinec zagotovila obstanek v družbi najboljših, Krim pa se je uspel prebiti med najboljšo četverico. Vse kar bo več, bo za ene in druge pomenilo samo še nadgradnjo realnih pričakovanj.
 
V Sežani se bosta v zadnji tekmi rednega dela ligaškega tekmovanja v superligi spopadla Skala iz Sežane in Hrast iz Kobjeglave, moštvi, ki domače tekme kot gostitelja igrata v isti balinarski dvorani v Sežani, zato igrišče poznata kot svoj žep. Pa vendarle je uradni gostitelj tokrat Skala, ki bi se z zmago ali že celo z remijem proti Hrastu in ob porazu Antene v Kranju in Košane v Pivki zavihtela na peto mesto. Hrast ima drugo mesto že zagotovljeno in tudi morebiten poraz na njegovo uvrstitev ne bi vplival, vseeno pa je v srečanju s Skalo izrazit favorit. Na zmago Sežancev bodo verjetno stavili le lovci na senzacije in tisti jasnovidci, ki določijo rezultat tekme že pred njenim začetkom.
 


Pari 14. kroga (sobota ob 15. uri)
Škofja Loka: Planina Ribnikar AS - Antena Portorož
Koper: Luka Koper - Lokateks Trata
Pivka: Košana - Krim
Sežana: Skala - Hrast