Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
22.09.2024 12:18:32
Deli članek:

Zgodovinski dogovor Slo Rockyja in Jokerja osupnil regijo, a je vmes posegel islam (video)

Prva obraza FNC-jevega dogodka v zagrebški Areni sta bila največja zvezdnika mešanih borilnih veščin iz regije Slovenec Miran 'Slo Rocky' Fabjan in Srb Aleksandar 'Joker' Ilić.

Njun težko pričakovan dvoboj je napovedan za 23. novembra, ravno tako v hrvaški prestolnici, a uvertura vanj se je že zgodila. Kot je to v navadi v tem športu, sta borca s tako imenovanim 'trash talkom' (žaljivkami na račun tekmeca) že začela.

Fabjan je tako v nekem 'podcastu' samozavestno razlagal, da ga Ilić ne more premagati v petih življenjih, da za to enostavno nima dovolj sposobnosti. Celo več, zdaj je zelo natančno napovedal razplet dvoboja, ki naj bi se po njegovih besedah končal s knockoutom že v prvi rundi: "Najprej ti bom vzel noge, potem ti bom zlomil roki. Na koncu pride na vrsto glava ..."

Ilić ga je izzval na omenjenem FNC dogodku v Zagrebu. V hodniku dvorane, pred številnimi novinarji, mu je pod nos ponudil stavo: "Tvoja pogodba, moja pogodba, zmagovalec vzame vse. Če si tako prepričan v svojo zmago ..." Fabjan se je takoj odzval: "Zmagovalec vzame vse? To je to! Ali ste vsi slišali? Zmagovalec pograbi ves denar!"

Morda je bila to le predstava za občinstvo, kar v svetu borilnih veščin ni nikakršna redkost. Dvoboj je pač treba napihniti, ga spromovirati do obisti. Na takšen način se denar hitreje obrača, dvorane na MMA spektaklih se praviloma napolnijo do zadnjega kotička, borci pa so – tudi s pomočjo 'trash talka' – razvijejo v prave zvezdnike.

Eden od regionalnih medijev je po nekaj urah poročal, da si je Fabjan zaradi verskih razlogov (prevzel je islam) premislil in moral preklicati dogovor z Ilićem. Dževad Gološ, hafiz iz Mostarja, mu je namreč sporočil, da v islamu stave niso dovoljene. "Vajin dogovor je neke vrste igra na srečo. Tvoja dolžnost je, da ga prekličeš. Pravila so pravila," je Fabjanu dejal Gološ.

Miran Fabjan, ki ima 39 let, štiri zmage in tri poraze, je po vrnitvi v oktagon v zadnjem letu eden najbolj vročih borcev regije. Aleksandar Ilić je štiri leta mlajši, ob 15 zmagah ima šest porazov.