Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
22.09.2024 11:30:05
Deli članek:

Številka 1 Iga Swiatek odpovedala turnir v Pekingu

Profimedia

Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek, najboljša igralka na svetovni lestvici, je odpovedala nastop na bližnjem odprtem prvenstvu Kitajske v Pekingu, kjer bi na turnirju WTA 1000 branila naslov. Kot je 23-letnica sporočila preko družbenih omrežij, je morala nastop odpovedati zaradi osebnih razlogov.

"Zaradi osebnih zadev sem se prisiljena umakniti z odprtega prvenstva Kitajske v Pekingu. Zelo mi je žal, saj sem se lani tam imela čudovito, ko sem zmagala, in turnirja sem se zelo veselila. Žal mi je, da tokrat ne bom sodelovala," je zapisala Poljakinja.

OP Kitajske se začne 25. septembra. Lani je Swiatek na poti do svojega šestega naslova WTA 1000 izgubila le en niz.

Letos je poljska zvezdnica zmagala na štirih turnirjih WTA 1000, nazadnje pa je igrala na OP ZDA, kjer je kot prva nosilka izpadla že v četrtfinalu. Ta teden se je umaknila tudi z odprtega prvenstva Koreje v Seulu.

Poleg Swiatek v Pekingu ne bo še Grkinje Marije Sakari (deveta na lestvici WTA) in Američanke Danielle Collins (10.), zato pa bo tekmovalo preostalih deset najboljših s svetovne lestvice.

Prva nosilka bo zmagovalka OP Avstralije in nazadnje OP ZDA, številka 2 na svetu Arina Sabalenka iz Belorusije. Finalistka OP ZDA, Američanka Jessica Pegula naj bi bila druga nosilka.