Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(sw)
(sw)
13.08.2024 13:19:12
Deli članek:

Zakojč do zmage v Banjaluki

psno

V nedeljo se je v Banjaluki končalo EP za schoolboyse v boksu, ki je bilo prejšnje leto v Mariboru. Pod okriljem EUBC je potekalo od 1. do 11. avgusta v kategoriji "schoolboys and schoolgirls." Pomerilo se je več kot 370 boksark in boksarjev iz 30 držav, med njimi tudi trije Slovenci.

Med trojico se je najbolj izkazal Luka Zakojč v kategoriji do 75 kilogramov. Luka, ki trenira pri Fight Clubu Ljubljana pri trenerjih Sašu Weixlerju in Luki Mejaču, je imel v kategoriji šest nasprotnikov. Žreb mu je v polfinalu določil borbo z Mehranom Rasulovom iz Azerbajdžana. Luka je odločno krenil in si že v prvi rundi s tehničnim nokavtom izboril finale. V njem se je pomeril z Rusom Bagaudinom Gazimagomedovom. Po dokaj izenačeni borbi je na koncu zmagal nasprotnik. Ta je dobil prvi dve rundi, zadnja pa je pripadla Luki, kar je bilo žal premalo za končno zmago.



Član ŽBK Maribor Ahmedin Baftiarov je v kategoriji do 50 kilogramov v osmini finala premagal Bolgara Asena Ivanova, v četrtfinalu pa si je z vrhunsko borbo proti madžarskemu nasprotniku Robertu Farkasu priboksal najmanj bronasto kolajno. Varovanec trenerja Igorja Rašiča je v polfinalni borbi izgubil s predstavnikom Moldavije in na koncu zasedel odlično tretje mesto.



Aleks Vaš (Fight Club Shony, trener Sašo Vaš) pa je v kategoriji do 60 kilogramov v osmini finala izgubil z Madžarom Danielom Szilagyijem.