Frančiškanski samostan, Kostanjevica, Nova gorica Svet24.si

Bo na Kostanjevici državni spomenik? Država bi ...

1_ana tavčar Svet24.si

Prav nič mi ni bilo na pladnju prineseno in nič ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

1715161422-dsc05674-1715161386072 Reporter.si

Janša udaril po Logarju: Ustanovili mu bodo ...

tadej pogačar (3) Ekipa24.si

Prizori, ki pogrejejo srce! Saj ne veš, kdo je ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

STA
STA
0 24.12.2023 15:00:34

Nekdanji svetovni prvak Joshua po hitrem postopku prek Šveda, na poti prestola omenjajo Hrvata!

Profimedia
Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Britanec Anthony Joshua še naprej tlakuje dolgo pot do dvoboja za osvojitev boksarskega prestola. V soboto ponoči je v Rijadu po petih rundah premagal Šveda Otta Wallina, a zaenkrat ostaja uganka, s kom se bo boril v naslednjem dvoboju.

Štiriintridesetletni Britanec je nazadnje kot svetovni prvak nastopal leta 2021, ko je septembra tega leta nepričakovano izgubil proti Ukrajincu Oleksandru Usiku. Ta ga je nato premagal še v povratnem dvoboju avgusta 2022.

Od takrat se Joshua trudi vrniti na prestol. Z zmago nad Wallinom je niz zmag v letošnjem letu podaljšal na tri - aprila je premagal Američana Jermaina Franklina, avgusta pa finskega veterana Roberta Helleniusa.


V borbi v savdski prestolnici je bil prepričljivo boljši, po peti rundi, ko mu je uspelo nasprotnika z neprestanimi napadi za hip pustiti omotičnega, je tabor Šveda borbo predal, je dodala AFP. Joshua je s tem zabeležil 27. zmago v karieri, ob tem ima še tri poraze.

Kljub zmagi zaenkrat ostaja uganka, kdo bo njegov naslednji nasprotnik. Pričakovano je bilo, da bi se lahko spomladi pomeril z Američanom Diontayjem Wilderjem, zmagovalec tega dvoboja pa bi izzval zmagovalca borbe za združenje trenutno naslovov boksarskega svetovnega prvaka med Britancem Tysonom Furyjem in Usikom, ki bo 17. februarja.

Vendar je Wilder v predhodni borbi v Rijadu v soboto izgubil proti Novozelandcu Josephu Parkerju, sicer še enemu svetovnemu prvaku, tako da je naslednji nasprotnik Joshue zdaj neznan. Obstaja tudi možnost, da bi se v lovu na naslov lahko pomeril tudi s Hrvatom Filipom Hrgovićem.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike