andrzej-duda-poljska Svet24.si

Poljaki so pripravljeni na namestitev jedrskega ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

xavi Ekipa24.si

Ogorčenje pri Barceloni še pred el clasicom! ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.12.2023 15:45:44

Ukrajinci so jezni na predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja! Razlog? Rusija ...

Reuters
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach zagovarja vključitev športnikov iz Rusije in Belorusije na olimpijske igre leta 2024, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Mok je nedavno odločil, da imajo posamezni športniki iz obeh držav pod določenimi pogoji pravico do nastopa v Parizu kljub vojni proti Ukrajini.

Ukrajina je odločitev Moka ostro napadla, kritike pa so prišle tudi iz Rusije. Doslej se je na olimpijske igre uvrstilo šest športnikov z ruskimi potnimi listi.

Bach je v intervjuju za Welt am Sonntag poudaril, da ne vidi, kako bi lahko odločitev Moka vplivala na potek vojne v korist Moskve.


Olimpijski prvak v sabljanju iz leta 1976 je dejal, da bodo morali Rusi in Belorusi tekmovati brez zastave, brez nacionalnih simbolov in brez himne ter da ne bodo smeli pripadati vojaškim ali varnostnim organom.

Nemški pravnik, ki bo kmalu star 70 let, se ne boji morebitnega ukrajinskega bojkota iger. "Zakaj bi morala Ukrajina kaznovati lastne športnike zaradi invazije ruske vojske na Ukrajino in jim vzeti sanje o olimpijskih igrah," se je vprašal Bach.

"Niste podpornik vojne, tudi če ne izpolnite vseh zahtev Ukrajine, še posebej, ker ukrajinske športnike podpiramo s solidarnostjo brez primere že od začetka vojne," je dodal Bach in izpostavil, da nobena stran ni zadovoljna. "To pomeni, da smo v Moku očitno našli dobro srednjo pot."

Članki iz rubrike