zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

sta
sta
0 05.06.2022 08:27:04

Ema Kozin 'razbila' Madžarko, sodniki pa so kar čakali in čakali

Martin Metelko
Slovenska boksarka Ema Kozin je v soboto zvečer v Aalnu dobila dvoboj z Madžarko Szilvio Szabados in postala svetovna prvakinja v supervelterski kategoriji po verziji WBF.

To je že tretja težnostna kategorija, v kateri je 23-letna Ljubljančanka postala svetovna prvakinja. Kozinova si je pred tem lastila naslova v srednji in supersrednji kategoriji.

Tokrat je Slovenka potrdila vlogo favoritinje in po sodniški prekinitvi v sedmi rundi predčasno dobila dvoboj.


"Že v prvi rundi sem začutila, da sem močnejša od Szabadosove. To je hitro spoznala tudi Szilvia, ki se je začela umikati, kar sicer ni v njeni navadi. Izkazala se je tudi za zelo trpežno, saj je dobro prenašala moje udarce. V šesti rundi sem po navodilih svojih trenerjev Rudija Pavlina in Redža Ljutića malo spremenila taktiko. Pogosteje sem začela sprožati direkte, ki so pri tekmici povzročili precej škode. V sedmi rundi sem nato zlomila njen odpor," je za časnik Delo pojasnila slovenska šampionka.

"Obljubila sem vam. Po porazu se vračam boljša in močnejša. Hvala vsem za podporo," je ob 22. profesionalni zmagi še dejala tekmovalka. Ta je edini poraz v poklicni karieri doživela februarja, ko jo je v Cardiffu ugnala Američanka Clarissa Shields.

Navdušen je bil tudi trener Rudi Pavlin, ki je prepričan, da bi sodnik dvoboj lahko prekinil že prej, saj je bila Kozinova kljub močnemu odporu Madžarke prepričljivo boljša.

Članki iz rubrike