nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 03.06.2022 19:22:23

Odbojkarji v Brazilijo, a brez treh glavnih adutov!

https://eurovolley.cev.eu/
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je danes v ljubljanski hali Tivoli opravila zadnji trening pred odhodom v Brazilijo, kjer jo v sredo, 8. junija, ob 2. uri zjutraj po slovenskem času čaka uvodni nastop prvega turnirja lige narodov proti ekipi ZDA.

Na treningu sta bila tudi Tine Urnaut in Dejan Vinčić, ki sta na pripravljalnih tekmah zaradi sanacije poškodb manjkala, še vedno pa ni bilo Klemna Čebulja, Korošec je po dolgi sezoni dobil nekaj več odmora. Vsi trije v Brazilijo ne bodo odpotovali, doma bodo vadili po posebnem programu, velika verjetnost pa je, da se bodo ekipi pridružili že na drugem turnirju na Filipinih.

"Zakaj bi tvegali, Urnaut in Vinčić sta bila poškodovana, za vsemi so težke in naporne sezone, vse bomo potrebovali pozneje. So pa pripravljalne tekme pokazale, da imamo širok nabor, tako da nam gre zaenkrat vse po načrtih," odsotnosti treh igralcev ne objokuje Mark Lebedew, novi slovenski selektor.

Avstralec bo na tekme prvega turnirja, na katerih se bo Slovenija merila z ZDA, Brazilijo, Avstralijo in Kitajsko, popeljal organizatorja igre Gregorja Ropreta ter Uroša Planinšiča, blokerje Jana Kozamernika, Alena Pajenka, Danijela Konciljo in Matica Videčnika, sprejemalce Roka Možiča, Žigo Šterna, Jana Klobučarja in Črtomirja Bošnjaka, korektorja Tončka Šterna in Mitjo Gasparinija ter libera Janija Kovačiča in Alana Košenino. Jure Okroglič, Sašo Štalekar in Gregor Pernuš, ki so bili z ekipo na pripravah v Bolgariji, bodo ostali v domovini.



"Seveda bomo pogrešali Urnauta, Čebulja in Vinčića, toda prihajajo mladi, ki so pokazali, da imajo kakovost in da se za slovensko odbojko ni bati," je prepričan Kozamernik, ki kot tudi njegovi soigralci meni, da je glavni cilj reprezentančnega dela sezone domače svetovno prvenstvo, toda liga narodov še zdaleč ni nepomembna: "Z zmagami bi nabirali potrebne točke za olimpijske igre, na katerih želimo igrati. V sami ligi pa je osnovni cilj uvrstitev na turnir najboljših osmih ekip, potem pa bomo šli korak za korakom."

O tekmecih v ligi še ne razmišljajo: "Po pravici povedano, se o tem niti še nismo pogovarjali, delamo predvsem na sebi," je dejal povratnik v reprezentanco Koncilja, novi igralec ACH Volleyja, ki je izrazil veselje, da je po štiriletnem odmoru spet med reprezentanti: "Zdaj je vzdušje še boljše, kot je bilo, ko sem zadnjič igral. Sam se zavedam, da med blokerji ne bom igral prve violine, upam pa, da bom dobil čim več priložnosti in pomagal ekipi do dobrih rezultatov. Upam pa tudi, da bom tudi sam še napredoval."

O tekmecih ni znal veliko povedati niti mladi zvezdnik Rok Možič, ki se je reprezentanci prav tako priključil z nekaj zamude. "Razlog je bila poškodba. Zdaj je vse v redu in počasi se približujem optimalni formi. Ob odsotnosti Urnauta in Čebulja, bo moja vloga drugačna, več bo slonelo na meni. S tekmeci se ne obremenjujemo, najbrž tudi oni ne bodo igrali v najmočnejših postavah. Za ZDA to že vemo, za druge ne. Zaradi domačega igrišča bodo mogoče Brazilci nastopili z najboljšimi, ali bo tako tudi z Avstralci, mogoče ve naš trener, o Kitajcih pa sploh ne vemo skoraj nič," je dejal sprejemalec Verone.

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike