Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(bzs pr)
(bzs pr)
0 15.10.2021 11:10:46

Umar Kremlev se v Slovenijo vrne še letos

Umar Kremlev
BZS
Obisk Umarja Kremleva, predsednika svetovne boksarske organizacije Aiba, na državnem prvenstvu Slovenije je bil izjemen dogodek.

Boksarska zveza Slovenije in ŽBK Maribor sta bila v športni dvorani Leona Štuklja organizatorja državnega prvenstva, ki ga je predsednik Aibe počastil s svojim obiskom. Kremlev je v Slovenijo pripeljal cel tovornjak boksarske opreme, ki jo je razdelil slovenskim boksarskim klubom. S Slovenijo ima velike načrte in obljubil je, da se v Maribor vrne še letos.

Kako je prišlo do tako pomembnega obiska, smo vprašali predsednika Boksarske zveze Slovenije in ŽBK Maribor Roberta Reherja, ki nam je zaupal, na kakšen način je pristopil do Kremleva in kaj so bili njegovi cilji. "Ko sem bil izvoljen za predsednika BZS, sem se odločil, da bom organizacijo malo prestrukturiral, vanjo vpeljal nove, sveže načine za doseganje zastavljenih ciljev in dosegel nekaj, kar do zdaj še ni uspelo nobenemu mojemu predhodniku. Ko sem razmišljal, na kakšen način bi v zvezo vpeljal svežino in publiki predstavil nekaj novega, sem se spomnil, da lahko stopim v stik s predsednikom Svetovne boksarske organizacije Umarjem Kremlevom. Ob ideji sem se spopadel z dejstvom, da je do njega po vsej verjetnosti težko priti, zato sem poklical prijatelja, predsednika srbske zveze Nenada Borovčanina, saj bo v Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra potekalo svetovno prvenstvo pod okriljem Aibe. Ko sem prijatelja iz Srbije prosil za kontakt Kremleva, mi ga je poslal komaj naslednje jutro. Telefonska številka je na prvi pogled nenavadna, zato sem celo pomislil, da se z menoj šali. Zbral sem pogum in poklical. Nihče se ni oglasil. Ker sem po naravi zelo vztrajen, sem se odločil, da se mu predstavim prek SMS-sporočila. Spet nikakršnega odgovora. Malce sta mi padla zagon in motivacija, nakar naslednje jutro zazvoni telefon in klical me je Umar Kremlev. Začelo mi je razbijati srce kot pred prvim zmenkom, nakar sem že čez nekaj sekund prek videokonference govoril z najpomembnejšim človekom v svetu amaterskega boksa. Nisem vedel, kaj pričakovati. Kremlev bi me lahko sprejel hladno, me gledal zviška, vendar sem bil presrečen, ko mi je zaupal, kako počaščen in hvaležen je, da sem naredil korak naprej in stopil z njim v stik. V Slovenijo sem ga povabil na ogled državnega prvenstva, na katerega se je rade volje odzval in si rezerviral prost konec tedna za obisk Slovenije. Prvi pogovor se je zaključil v pozitivnem duhu in toplem vzdušju,« je slikovito opisal Reher.

Tovornjak opreme

In čez nekaj dni je zjutraj spet prejel klic ... "Čez nekaj dni me je ponovno nekdo zjutraj klical z meni neznane številke, tokrat poljske. Gospod na drugi strani mi je povedal, da stoji pred našo telovadnico, saj ima za nas dostavo. Nisem vedel, ali je prišlo do pomote, ali sem ponovno kaj naročil, ne da bi si zapomnil, vendar sem kljub temu odhitel do telovadnice. Pred stavbo je stal velik tovornjak in dostavljavec je odprl vrata tovornjaka, nakar sem za trenutek pomislil, da bom omedlel. Pred mojimi očmi je bil poln tovornjak boksarske opreme (rokavice, čelade, ščitniki ...), ki jo je Kremlev poslal v zahvalo za povabilo vsem našim boksarjem. Prebledel sem, zajeli sta me nepopisna sreča in hvaležnost, še zdaj ob misli na to jutro dobim kurjo polt," je govoril Rehar, ki je potem opisal še obisk Kremleva v Sloveniji.

"Nekaj ur pred njegovim prihodom smo na letališču v Ljubljani pričakali šefa njegove varnostne službe. Na poti v Maribor nismo veliko klepetali, saj je bil zadržan. Videti je bil kot sibirski medved, vzbujal je strahospoštovanje. Po prihodu v Maribor je podrobno pregledal njihov hotel, ulice v okolici hotela in dvorano Leona Štuklja, v kateri je potekalo državno prvenstvo. Zvečer smo Kremleva in njegovo delegacijo pričakali na letališču in se odpravili proti Mariboru. Naslednji dan je bil dan finalnih borb. Zjutraj smo imeli telovadbo, tek ob reki Dravi in trening boksa v prostorih ŽBK Maribor. Sledilo je srečanje, kjer je gospod Kremlev navdušenim boksarjem razdelil opremo. Nadaljevali smo z organizacijo okrogle mize, kjer je imel sproščen in odprt pogovor s trenerji in boksarji ter nam predstavil reorganizacijo Aibe, vizijo in drzne načrte. Po okrogli mizi smo odšli na kosilo v gostilno Trije ribniki in na ogled državnega prvenstva. Žal je še isti dan nenačrtovano odpotoval v Srbijo, saj so imeli nujen koordinacijski sestanek, povezan z bližajočim se svetovnim prvenstvom. Moji občutki in čustva še zdaj divjajo, saj je bil to eden najlepših in najpogumnejših dogodkov v zgodovini slovenskega boksa, predvsem pa se veselim njegovega ponovnega obiska v Sloveniji, ki bo že konec oktobra. Slovenija mu je bila zelo všeč, želi si ogledati še Bled in ostale lepote naše dežele. S predsednikom sva se izredno povezala. Do tega je prišlo zaradi podobne miselnosti, preprostosti, enakih vizij in idej ter odprtosti za nove izzive. Kremlev je preprost in razumevajoč mož, ki je pripravljen pomagati."

Reher, ki je tudi predsednik domačega kluba, je nekaj besed namenil še uspešni izvedbi letošnjega DP: "Na DP so se naši boksarji pokazali v najlepši luči, dobili smo šest zlatih, sedem srebrnih in štiri bronaste kolajne. Na naše boksarje smo izredno ponosni, prav vsak od njih se je odrezal odlično in pripomogel k temu, da smo po osvojenih kolajnah postali najuspešnejši klub. Zahvalil bi se vsem za pomoč pri organizaciji DP in obisku predsednika Kremleva, slovenski reprezentanci in trenerski ekipi s Slobodanom Andjelićem na čelu pa bi zaželel uspešne zaključne priprave in vse dobro na svetovnem prvenstvu v Srbiji." 

Galerija

Članki iz rubrike