stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 07.06.2021 11:17:20

Regionalna boksarska liga: Kljub porazu spodbuden začetek v Beogradu

Izjemen pogled na Belgrade Waterfront ob reki Savi v Beogradu
BZS
Vsi v slovenskem boksu so že nestrpno pričakovali začetek novoustanovljene regionalne boksarske lige, ki se je za našo ekipo iz ŽBK Maribora, kjer nastopajo trenutno najboljši boksarji iz celotne Slovenije, začel z dogodkom v Beogradu.

Domači klub BK Crvena zvezda je bil sicer boljši od slovenske ekipe, ki pa je pustila zelo dober vtis, in z malce boljšim sojenjem bi bil rezultat lahko povsem drugačen. Na koncu so domačini, ki veljajo za prve favorite za naslov, slavili s 14:6. Slovenski boksarji, ki tekmujejo pod imenom Maribor, so s krstnim nastopom pokazali, da bo regionalna boksarska liga zelo zanimiva. Poraz proti favorizirani Crveni zvezdi še ni realen pokazatelj, bo pa v prihodnje zagotovo drugače, ko bo ekipa kompletna. Žal je svoj nastop v zadnjem trenutku moral odpovedati Nik Nikolov Veber. Mariborčani so si v zadnjem trenutku izposodili še tri Srbe iz prijateljskih klubov, ki so bili fizično pripravljeni na dvoboj (Rifat Azemi do 56 kg, Vasilje Tanasković do 60 in Alen Mašović nad 91 kg). Ti so se brez uspeha borili za barve Maribora, da so lahko "odboksali" deset dvobojev.

Kljub vsem izzivom pred tekmovalnim delom pa so Slovenci dokazali, da so lahko zelo konkurenčni, in presenetili vse po vrsti, saj so v primerjavi s Srbijo manjši boksarski narod, ki pa zagotovo dela korake v pravo smer. Predsednik ŽBK Maribor Robert Reher, ki je v Beogradu skrbel za našo ekipo z Igorjem Rašićem, Slobodanom Andjelićem in Sašem Weixlerjem, je bil z videnim zelo zadovoljen, se pa zaveda, da bi bila tudi Slovenija v svetu boksa lahko še višje, če bi bil ta delno financiran prek pomembnih državnih podjetij. Pravi, da na podlagi praks iz tujine amaterski boks nikakor ne more priti do želene ravni brez tovrstnih finančnih pomoči državnih podjetij. Predsednik Vučić je v Srbiji boks javno podprl in odraz tega je tudi realizacija regionalne boksarske lige, katere organizacija na področju nekdanje skupne države pa ni mačji kašelj. Veliko delo je opravil predsednik srbske boksarske zveze Nenad Borovčanin, ki je znal pritegniti celotno področje skupne države. Pomembno je zavedanje, da skupaj rastemo in nabiramo mednarodne izkušnje v ringu, ki jih tekmovalci nujno potrebujejo za odmevne rezultate.

Pomembne zmage Leburića, Černoge in Starašiniča

Zmage za slovensko ekipo so dosegli mladinec Dejan Leburić (do 75 kg) s 4:1 proti Ahmedu Mavriću, Tadej Černoga (do 64 kg), ki je bil s 4:1 boljši od Radomirja Jovanovića, in Gregor Starašinič (do 81 kg), ki je s 3:2 premagal Alekso Markovića. Zmago si je zaslužil tudi Edin Sejdinović (do 75 kg), ki pa je z 2:3 na koncu izgubil s Sandrom Poletanom. Celotna strokovna ekipa iz Maribora se ni strinjala s sodniško odločitvijo in je vložila tudi pritožbo, ki bo obravnavana ob ogledu posnetka dvoboja. Žal tokrat ni uspelo Juretu Žganjarju, Aljažu Banu in Aljažu Širclju, ki so morali priznati premoč srbskih kolegov. Trener mariborske ekipe Igor Rašić je bil na koncu s prikazanim zadovoljen. Pohvale so bili deležni zmagovalci iz Beograda ter tudi vsi drugi, ki so tokrat ostali praznih rok. Pomembno pa je, da so Slovenci vse skupaj presenetili z zelo dobrim boksom, ki bo še kako mešal štrene v preostanku lige.

"Zelo se že veselim povratnega dvoboja v Mariboru, kjer bo zagotovo napeto nadaljevanje boksarskega gostovanja v Beogradu," je za konec povedal Rašić. Na beograjskem dogodku je svoj prispevek k TV-spektaklu, ki ga je ekskluzivno prenašala srbska produkcijska hiša Arena TV, dodala še naša boksarska sodnica Andreja Bešter.

Prava promocija za regionalni boks

Predsednik BZS Damjan Habjanec je bil navdušen nad izvedbo prvega dogodka, ki je bil na malih zaslonih res izjemen: "Beograjski ambient ob Savi s pogledom na Belgrade Waterfront, ki vztrajno nastaja, je res veličasten in takšne stvari sodijo k boksu. Poraz nam bo dal samo še dodatno motivacijo, da nadaljujemo dobro in odgovorno delo v svetu slovenskega boksa. Čutiti je tudi elan in pozitivno energijo, ki jo AIBA daje boksarskim zvezam na našem področju. Liga je potrebna, da bomo tako hitreje rasli s kakovostnimi dvoboji v ringu," je bil z videnim zadovoljen predsednik, ki se veseli prvega dogodka; ta bo v Sloveniji predvidoma jeseni v Mariboru.

Sprejem v Rumi pri Društvu Slovencev Emona

Prisrčen sprejem za našo boksarsko ekipo je odlično organiziral Zoran Jovičić, predsednik Društva Slovencev Emona v Rumi in dolgoletni trener BK Sloven iz Rume. "Tovrstni postanki so zelo pozitivni in člani slovenske ekipe so hvaležni vsem, ki so jih razveselili v Rumi ter jim predstavili svoje delovanje v povezavi s slovenstvom ter športnimi in kulturnimi povezavami," sta zaključila gonilni sili mariborskega boksa, Igor Rašić in Robert Reher.

Galerija

Članki iz rubrike