Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.01.2021 08:59:45

BRUTALNO! Kakšen zaključek in kakšen razplet! McGregor je bil PRETEPEN, na koncu je ... (video)

Reuters
Američan Dustin Poirier je v dvoboju mešanih borilnih veščin v Abu Dabiju v okviru dogodka UFC 257 s tehničnim knockoutom sredi druge runde premagal irskega zvezdnika Conorja McGregorja, ki se je prvič po letu dni vrnil v oktagon. Poirier si je s tem najverjetneje priboril možnost boja za šampionski pas v lahki kategoriji.

"To je eden najboljših trenutkov, kar sem jih kdaj občutil. Bil sem brez čustev, bil sem morilec in bil sem tukaj, da bi moril. Dober občutek," je po dvoboju dejal Poirier, poroča BBC.

Poirier ni izključil možnosti povratnega dvoboja z vrstnikom po letih McGregorjem, s katerim sta zdaj izenačena v zmagah na 1:1.

Poirier je favoriziranega Irca premagal po dveh minutah in 32 sekundah druge runde, ko je sodnik prekinil dvoboj ter razglasil zmagovalca, potem ko je tekmecu prizadejal niz usodnih udarcev.

To je bila še 27 zmaga, ob šestih porazih, za 32-letnega Američana, ki je bil pred dvobojem drugouvrščeni borec v lahki kategoriji. McGregor, ki je veljal za favorita, čeprav je na lestvici prvenstva UFC uvrščen dve mesti nižje, je pridelal peti profesionalni poraz, ki jih ima ob 22 zmagah.

McGregor, nekdanji prvak UFC v peresni in lahki kategoriji, je bil na novinarski konferenci po dvoboju v šoku: "Pretresljivo. Težko je to sprejeti."



"Moja noga je bila popolnoma mrtva in čeprav sem se počutil, kot da nadzorujem tekmečeve brce, pa nisem bil v stanju, da bi se odzval in vrnil nazaj v dvoboj," je dejal Irec, ki se je še tretjič po vrsti vrnil iz tekmovalne upokojitve.

"Dustin se je prekleto dobro boril. Mislil sem, da sem v klinču boljši od njega, a malo prepozno. Če sem iskren, ne vem, kje sem v tem trenutku," je le nekaj izjav pretresenega Irca, z vzdevkom Notorius, ki se je enakovredno meril z nasprotnikom le v prvi rundi.

Ameriški borec Poirier je naredil velik korak proti boju za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji v mešanih borilnih veščinah UFC. Tega je nazadnje osvojil Rus Habib Nurmagomedov (29:0), ki pa se je po osvojenem šampionskem pasu upokojil.

"Mislim, da je šlo za boj za naslov. Zdaj sem prvak," je dejal Poirier po zmagi. Spektakel se je odvil v mehurčku "Fight Islanda", postavljenem v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih, da bi se izognili tveganjem, povezanim z novim koronavirusom. V dvorani, ki lahko sprejme 18.000 gledalcev, si je dvoboj ogledalo 2000 ljubiteljev UFC.

Poirier in McGregor sta se že pomerila septembra 2014, ko je McGregor ustavil Američana po 106 sekundah.

Članki iz rubrike