Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.08.2019 09:33:54

Ponesrečen uvod za slovenski judo v Tokiu

Nastopu na svetovnem prvenstvu v judu v Tokiu se niso začeli po slovenskih željah. Maruša Štangar, bronasta na letošnjem evropskem prvenstvu v Minsku, je v svoji kategoriji do 48 kilogramov izgubila uvodni dvoboj.

Enaindvajsetletno Ljubljančanko je v sloviti dvorani Nippon Budokan v podaljšku ugnala 24-letna Mongolka Narantsetseg Ganbaatar, nosilka dveh odličij z azijskega prvenstva.

V izenačeni borbi je bila Mongolka proti še vedno poškodovani Štangarjevi nevarnejša v uvodnih sekundah, v zlati točki pa ji je nato uspel odločilni met za napredovanje.


V ponedeljek bo v ženski kategoriji do 52 kg nastopila Anja Štangar in se proti Mongolki Sosorbaram Lkhagvasuren, azijski podprvakinji, skušala oddolžiti za poraz mlajše sestre.

V moški kategoriji do 66 kilogramov pa bo imela Slovenija dva predstavnika. Lanskega evropskega prvaka Adriana Gomboca v uvodu čaka 19-letni Ka Yau Leon Taylor Chow iz Hongkong, nato tekmec iz Macaa, v boju za četrtfinale pa v primeru uvodnih zmag bržkone tretji nosilec Japonec Hoshiro Maruyama.

Nekaj srečnejši je bil pri žrebu Andraž Jereb, ki bo v uvodu prost, nato pa se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Belgijcem Kennethom van Ganbekejem in Belorusom Dmitrijem Minkovom, ki ju je Jereb v preteklosti že premagal.

Značke: judo, sp

Članki iz rubrike