horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 25.08.2019 09:33:54

Ponesrečen uvod za slovenski judo v Tokiu

Nastopu na svetovnem prvenstvu v judu v Tokiu se niso začeli po slovenskih željah. Maruša Štangar, bronasta na letošnjem evropskem prvenstvu v Minsku, je v svoji kategoriji do 48 kilogramov izgubila uvodni dvoboj.

Enaindvajsetletno Ljubljančanko je v sloviti dvorani Nippon Budokan v podaljšku ugnala 24-letna Mongolka Narantsetseg Ganbaatar, nosilka dveh odličij z azijskega prvenstva.

V izenačeni borbi je bila Mongolka proti še vedno poškodovani Štangarjevi nevarnejša v uvodnih sekundah, v zlati točki pa ji je nato uspel odločilni met za napredovanje.


V ponedeljek bo v ženski kategoriji do 52 kg nastopila Anja Štangar in se proti Mongolki Sosorbaram Lkhagvasuren, azijski podprvakinji, skušala oddolžiti za poraz mlajše sestre.

V moški kategoriji do 66 kilogramov pa bo imela Slovenija dva predstavnika. Lanskega evropskega prvaka Adriana Gomboca v uvodu čaka 19-letni Ka Yau Leon Taylor Chow iz Hongkong, nato tekmec iz Macaa, v boju za četrtfinale pa v primeru uvodnih zmag bržkone tretji nosilec Japonec Hoshiro Maruyama.

Nekaj srečnejši je bil pri žrebu Andraž Jereb, ki bo v uvodu prost, nato pa se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Belgijcem Kennethom van Ganbekejem in Belorusom Dmitrijem Minkovom, ki ju je Jereb v preteklosti že premagal.

Značke: judo, sp

Članki iz rubrike