volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.07.2019 08:45:38

DEDEK ŽELEZNIH PESTI! Pri ŠTIRIDESETIH vnovič SVETOVNI PRVAK, padel 10 let mlajši boksar

Profimedia
Manny Pacquiao spet slavi.

Filipinski boksar Manny Pacquiao je pri 40 letih znova svetovni prvak v velterskem razredu. Eden najboljših boksarjev vseh časov, ki je doslej osvojil naslove kar v osmih razredih, je v noči iz sobote na nedeljo v Las Vegasu premagal aktualnega absolutnega prvaka po verziji WBA Američana Keitha Thurmana.

Izkušeni Filipinec, ki velja za enega najbolje plačanih športnikov vseh časov z osvojenimi nagradami v vrednosti skoraj 200 milijonov evrov, je do zmage proti 10 let mlajšemu nasprotniku prišel po točkah po 12 razburljivih rundah.

Dvoboj je bolj ali manj nadzoroval od samega začetka, Thurmana za hip tudi spravil na tla že v prvi rundi, na koncu pa sta mu zmago s 115:112 prisodila dva sodnika, tretji pa je bil s 113:114 za Američana.



"To je bilo zabavno. Moj nasprotnik je dober borec, je izredno močan," je dejal v prvi izjavi po borbi, pri tem pa napovedal, da se ne namerava upokojiti. Naslednjič naj bi tako stopil v ring prihodnje leto.

Pacquiao, ki je v svoji domovini zvezni senator, je bil doslej nosilec rednega naslova svetovnega prvaka WBA v velterski kategoriji, Thurman pa tako imenovanega absolutnega super svetovnega naslova.

Za legendarnega filipinskega boksarja, ki je leta 2008 prvič postal svetovni prvak v velterskem razredu, je to 62 zmaga v poklicni karieri, pri čemer jih je kar 39 zmagal z nokavtov. Ob tem je še dvakrat remiziral, sedemkrat pa je bil poražen.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike