jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

STA
STA
0 20.07.2019 13:07:01

TAJFUN na prizorišču olimpijskih iger na Japonskem! Prav tam, kjer nastopata tudi SLOVENSKI JADRALKI!

Reuters
Na Japonskem se je začelo SP razreda laser radial, ki je obenem tudi kvalifikacijska regata za olimpijske igre v Tokiu 2020.

V zalivu Miho se za deset olimpijskih vozovnic poteguje 111 krmark iz 49 držav, med njimi tudi dve Slovenki. Kim in Lin Pletikos sta uvodni regati končali na 38. in 52. mestu, kar ju trenutno uvršča na 75. in 103. mesto.

"Na morje smo šli šele ob 15. uri in izpeljali eno regato, pa še to so morali skrajšati na orci. Jaz sem dobro startala in večino stranice v veter mi je dobro kazalo, potem pa sem ostala v vetrovni luknji in izgubila kar nekaj mest. Jutri je napovedanega več vetra, kar nameravajo organizatorji izkoristiti za tri regate," je iz dežele vzhajajočega sonca prek Jadralne zveze Slovenije sporočila Kim Pletikos.


Za Lin je bila uvodna epizoda grenka izkušnja, saj so ji sodniki pet sekund pred startom dosodili kazenski obrat. "Ni mi ostalo drugega, kot da poskusim rešiti, kar se rešiti da. To mi je v krmni stranici tudi uspelo, vendar sem med drugo orco ponovno izgubila veliko mest, ki jih zaradi skrajšane regate nisem mogla več nadoknaditi," je prvi tekmovalni dan povzela mlajša izmed sester Pletikos.

Slovenski reprezentantki sta se pred odhodom v Sakaiminato o razmerah sicer posvetovali tudi z Žanom Luko Zelkom, ki je na taistem prizorišču nastopil le teden dni pred njima.

"Žan nama je dal izčrpne napotke glede vetra in toka, po katerem so jadrali, kar nama bo sigurno prišlo prav, če bomo imeli podobne pogoje. Drugače pa je na Japonskem lepo, ljudje so izjemno prijazni in na vsakega se lahko obrneš po pomoč. Z veseljem pomagajo, če te le razumejo," je povedala Kim Pletikos in potrdila napovedi, da jih bo konec tedna zelo verjetno oplazil tajfun.

Članki iz rubrike