zrče, zabava, novalja Svet24.si

Okuženi v Zrčah: Hrvati očitajo Avstrijcem ...

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

maxresdefault (1) Odkrito.si

Vojna svetov

de-donno Odkrito.si

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti ...

STA
STA
0 22.06.2019 21:05:33

Nov uspeh za slovenski judo!

Nikola Miljković
Judoistka Maruša Štangar je na evropskih igrah v Minsku, tekma šteje tudi za evropsko prvenstvo, v kategoriji do 48 kg osvojila bronasto kolajno. V odločilnem boju je po podaljšku ugnala Milico Nikolić iz Srbije.

Tekmovalki sta se letos že pomerili v Antalyi, Bakuju in Jekaterinburgu, v Turčiji in Rusiji tudi za bronasto kolajno, vse tri dvoboje pa je dobila srbska tekmovalka in se Ljubljančanki oddolžila za tri lanske poraze. Ob tem je Nikolićeva v Minsku branila lanski bron s prvenstva v Tel Avivu.

Tokrat je Štangarjeva dvoboj v večjem delu nadzorovala, premoč pa z metom potrdila šele po izteku uradnega dela dvoboja.

"Z Milico sva se res velikokrat srečali v borbi za kolajno. Zelo sva izenačeni, odločajo malenkosti in zelo sem vesela, da mi jo je danes uspelo premagati. Res se zelo dobro poznava in takrat je dodatno težko. Borbo lahko obrne trenutek slabše pozornosti. Prav zato je veselje še toliko večje," je po podelitvi kolajn povedala prva slovenska športna junakinja v Minsku.

Že pred tem je bil na sporedu repasaž, kjer je tekmovalka Olimpije premagala Španko Lauro Martinez Abelenda. Odločilna je bila akcija minuto in 14 sekund pred koncem, po kateri so sodniki Štangarjevi dosodili ipon in predčasno zmago. Po pregledu posnetkov so oceno spremenili v vazari, prednost pa je 21-letna Ljubljančanka obdržala do konca dvoboja in se Španki oddolžila za poraz v četrtfinalu letošnjega grand slamu v Bakuju.V dopoldanskem delu v najlažji ženski kategoriji je bila varovanka trenerke Olge Štirba v uvodnem krogu prosta, nato pa se je pomerila s srbsko tekmovalko Andrejo Stojadinov.

To je Štangarjeva v preteklih treh dvobojih ugnala, nazadnje letos v Antalyi. Tokrat pa je sledil šok po pol minute boja, saj so sodniki tekmici prisodili ipon in hitro zmago, nato pa po pregledu posnetka odločitev popravili. V podaljšku je Štangarjeva število zmag povišala na štiri.

V četrtfinalu je bila tekmica evropska prvakinja Rusinja Irina Dolgova. V izenačenem dvoboju je bila šele v podaljšku spretnejša Rusinja, ki si je z edino pravo akcijo priborila tesno zmago in polfinale, Slovenka pa je morala v repasaž. "Vse borbe so bile dobre. Tudi ta z Rusinjo. Le v zlati točki sem naredila napako. To je odločilo. A vem da imam prostor za napredek in da jo bom naslednjič premagala," je še povedala študentka biotehnične fakultete.

Ne gre spregledati, da je bil njen nastop do zadnjega trenutka pod vprašajem. Še zjutraj pred tekmo je bila mlada Ljubljančanka pri fizioterapevtih slovenske reprezentance, saj ji je med poletom v Belorusijo vnovič oteklo poškodovano koleno.

Značke: judo, ep, evropske igre

Članki iz rubrike