možgani Dobra karma

Horoskop: napočil je čas za čiščenje ...

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Ana Soklič Njena.si

Ana Soklič javno pohvalila Lino Kudozović

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

STA
STA
0 12.04.2019 17:44:21

V taboru Kozinove se že pripravljajo na oktobrski veledogodek

Martin Metelko
Najboljšo slovensko boksarko Emo Kozin oktobra čaka doslej največji izziv kariere. Borila se bo za naslov svetovne prvakinje verzije WBC in čeprav v njeni ekipi še ne vedo, kdo bo njena tekmica, napovedujejo velik spektakel in upajo, da bodo napolnili dvorano Stožice.

V njeni ekipi Valores Probox Team za 6. oktober pripravljajo športni dogodek, za katerega pa upajo, da bo prerasel le boksarske okvire. Načrtujejo skupno 12 borb, popestriti ga želijo z glasbenim dogajanjem, sodelujejo z ekipo Dejana Zavca. Vse skupaj pa ima le en tekmovalni cilj - omogočiti Emi Kozin boj za naslov prvakinje WBC v kategoriji middleweight (do 76 kg) na slovenskih tleh.

"Ema bo pripravljena in naredili bomo vse, da bo pas ostal v Sloveniji. V pol leta lahko naredi še korak ali dva naprej, naša želja pa je, da bi imela na drugi strani atraktivno in enakovredno tekmovalko," pravi o dvoboju njen trener Rudolf Pavlin. Kdo bo tekmica, še ni znano, o tem bo odločala zveza WBC, Kozinova in njeni pa si želijo, da bi bila to Nemka Nikki Adler, ena najboljših na svetu v tej kategoriji.Obenem bo dvoboj štel tudi za naslov kategorije IBA. Odločitev, zakaj dvorana Stožice, pa je po njegovem mnenju preprosta: ker si Kozinova kot najboljša boksarka v Sloveniji zasluži takšen dvoboj in ker v njeni ekipi menijo, da bo to obenem priložnost za ves slovenski boks, da se pokaže na ravni velikih prireditev v tujini.

"Na ta dvoboj se bom osredotočala, ko bom vedela, kdo bo tekmica. Zdaj je najbolj pomembno, da napredujem, da izboljšujem tehniko in hitrost," je o zdaj še precej oddaljenem dvoboju na novinarski konferenci v Ljubljani dejala Kozinova in pojasnila, kako potekajo priprave na enega največjih izziv v karieri: "Podobno kot za vsak dvoboj. Delam za moč, hitrost, tehniko in pazim, da se ne 'prekurim'. Želim, da bi do dvoboja čim bolj napredovala. Če pa bo v dvorani še pravo vzdušje, bo to še dodatna motivacija."

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike