stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 10.02.2019 21:05:35

Velenškovi peto mesto v Parizu

Judoistka Ana Velenšek je na uvodnem grand slamu v Parizu osvojila peto mesto. V odločilni borbi za bron jo je z vazarijem ugnala četrta tekmovalka s svetovne jakostne lestvice in aktualna azijska prvakinja 18-letna Japonka Akira Sone.

V napetem dvoboju za bron Velenškova ni izkoristila svoje višine s precej nižjo tekmico, ki se je več kot pol borbe reševala z obrambno taktiko. Pred tem je Japonki po minuti in 45 sekundah uspel met za vazari, Velenškova pa je nadaljevala akcijo, pripravljala vzvod, a se je Japonka iz na videz nerešljive situacije vendarle izvila.

Pred tem je ena slovenskih junakinj z olimpijskih iger v Rio de Janeiru 2016, kjer je osvojila bron, v repasažu dokazala, da se v odprti kategoriji znajde vse bolje. Še drugič letos, varovanka Marjana Fabjana je slavila že v Tel Avivu, je premagala Brazilko Rochel Nunes, dobitnico štirih kolajn s panameriških iger. Odločilen je bil vazari tik pred koncem.


Dopoldan je borka celjskega Sankakuja v uvodu proti Kitajki Yanan Yiang naprej dosegla vazari, dvoboj pa predčasno končala z vzvodom. V naslednjem nastopu je bila njena tekmica Brazilka Maria Suelen Altheman, ki pa ni bila dorasla taktiki in po treh opominih predčasno zapustila tatami. V polfinalu je bila za Velenškovo usodna lanska zmagovalka Pariza Korejka Min-jeong Kim, ki je odlično odgovorila na enega od napadov slovenske reprezentantke in v protinapadu dosegla ipon.

Zlato je osvojila Kubanka Idalys Ortiz pred Azerbajdžanko Irino Kindzersko, drugi bron pa je osvojila Kimova.

Že v soboto sta v kategoriji do 63 kilogramov Tina Trstenjak in Andreja Leški osvojili drugo in tretje mesto. Nova naslednja velika tekma pa judoisti čaka čez 14 dni, ko bodo nastopili na grand slamu v Düsseldorfu.

Članki iz rubrike