Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 12.05.2018 13:40:31

Tjaša osvojila bron na EP

fb
Tjaša Ristič je osvojila bronasto medaljo v kategoriji do 61 kg na 53. evropskem prvenstvu v karateju v Novem Sadu. Po trdem boju je v repasažu ugnala vse tekmice ter dobila tudi borbo za bron proti Norvežanki Bettini Alstadsaether.

Rističeva je v uvodnem nastopu na EP v četrtek sicer izgubila proti kasnejši finalistki Ukrajinki Aniti Serogini, nato pa je v repasažu ugnala Makedonko Veroniko Kostovsko in Belgijko Nele de Vos ter si priborila priložnost boja za odličje.

V današnjem zaključnem dvoboju se je pomerila s Alstadsaetherjevo in v prvi minuti povedla, nato pa po izpeljani akciji Norvežanke izgubila dve točki in tako je bil izid 1:2. V zadnji tretjini borbe je po nekaj napadih obeh tekmovalk trener članske reprezentance Slovenije Damir Vrbanič dvignil karton, s katerim je zahteval ogled video posnetka zadnje akcije. Po natančnem pregledu so sodniki ocenili, da je bila akcija uspešna in so Tjaši Ristič dodelili točko.



Tako sta bili tekmovalki izenačeni. Tjaša je v zadnjih sekundah prejela tretjo kazen za držanje in tako izgubila prednost prve točke. Tekmovalki sta bili po koncu borbe povsem izenačeni, sodniki so pa so soglasno potrdili zmag Rističevi, ki je v isti dvorani leta 2011 osvojila bronasto medaljo že na mladinskem evropskem prvenstvu.

"Zadnja medalja, ki smo jo imeli pred tem na članskem EP, je iz leta 2013, ko so jo priborili člani v ekipnih bojih. Tjašina medalja je resnično nekaj posebnega, saj je prva ženska članska medalja na EP," pa je poudaril predsednik Karate Zveze Slovenije Borut Strojin.

Značke: karate, ep

Članki iz rubrike