janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Matjaž Šuster Svet24.si

Matjaž se je v petek odpeljal in izginil, ...

B60K9400 Reporter.si

Kam je izginila Šarčeva prva epidemiologinja ...

NOČNO POTENJE, SPANJE, ZNOJENJE Svet24.si

Se potite, kadar spite?

tomaž-gantar Necenzurirano

Jeseni nas je lahko strah, kar se dogaja v ...

Rajko Dujmić Odkrito.si

Nekdanji vodja Novih Fosilov še vedno v komi

sanjski-moški Njena.si

Izbranka sanjskega moškega v zapeljivem objemu ...

J.P.
J.P.
0 17.04.2018 14:18:47

Ljubljanski bombarder do naslova vice šampiona

V finalu sta se pomerila Gregor Škrjanec (modri dres) in Gregor Starašinič (rdeči dres).
Boksarska zveza Slovenije
Krona po dveh letih počiva na drugi glavi. A glava, ki je ostala brez nje, ostaja pokončna.

Nekaj utrinkov iz borbe z Gregorjem Starašiničem

2517c2a79adf156c2c95e66fa895a444.jpeg

Gregor Škrjanec, Gregor Starašinič
Boksarska zveza Slovenije

e0456a9e21b45f7c5cd76ac1dbe837f3.jpeg

»Napačna taktika,« pojasni Gregor Škrjanec, do nedavnega državni prvak v boksu v kategoriji do 91 kilogramov. Bil je odločen, da z njim opravi, kot je z nasprotnikom v polfinalu (»Levi kroše ga je poslal na tla,« pove), a mu je njegov soimenjak neumorno »prihajal notri«, torej izničeval razdaljo med korpusom enega in drugega. Rešitve na zagonetko, za katero se je izkazal Gregor Starašinič, tako ni našel. S tribun ga je motril Dejvis Svilar, Škrjančev sparing partner iz Boksarskega kluba Chagi, kjer se boksarji kalijo pod taktirko trenerja Mladena Frljića. »Videti je bil zaspan,« je stvaren Svilar. »Je v izredni telesni formi, a ni deloval pri stvari. Starašiniča je pred tem že dvakrat premagal – očitno je bilo, da mu primanjkuje želje. Starašinič pa je »grizel«. Priznati mu je treba levje srce,« pove Svilar, ki bi zmago sicer lahko prisodil tudi Škrjancu.

Pomanjkanje suverenosti

Slednji se je tako moral po dveh zaporednih naslovih državnega prvaka v kategoriji do 91 kilogramov od laskavega naslova posloviti. Od 13. do 15. aprila, kolikor je trajalo državno prvenstvo v Podčetrtku, je imel tri borbe. Prvo z Alen Bolkovičem (dobil jo je z enoglasno sodniško odločitvijo), polfinalno z Aljažem Banom (končala se je po minuti in pol, torej v prvi rundi – runda traja tri minute –) in finalno s Starašiničom, ki jo je izgubil s 3:2. »Za udeležbo se imam zahvaliti sponzorskim pogodbam z BTC Cityjem, Pivovarni Tektonik, Obeliks Varovanjem, Penzionom Kovač in prodajalcem vozil Avto Lesce. Boksarske lige sem se zaradi manka nasprotnikov letos udeležil le enkrat,« pojasni in doda, da ne dvomi v pravilnost sodniške odločitve.

Gregor Škrjanec, Gregor Starašinič, Aljaž Ban
Gregor Škrjanec, Gregor Starašinič in Aljaž Ban
Boksarska zveza Slovenije

»V borbi proti Starašiniču nisem čutil običajne suverenosti, moral bi se ga lotiti drugače. Prepričan sem, da so se sodniki odločili pravilno,« pove Škrjanec, ki ima pri 27 letih pod pasom 27 borb.

Mladen Frljić, Gregor Škrjanec, jpg
Gregor Škrjanec s trenerjem Mladenom Frljićem in očetom Radom
Boksarska zveza Slovenije


Samo naprej

Dejstvo, da je po novem »vice šampion«, ne bo vplivalo na njegovo vlogo v slovenski boksarski reprezentanci, katere predstavnik je. Škrjanec se že spogleduje s turnirjem Slovenian Open Air, ki je na sporedu maja, sledijo sredozemske igre.

Gregor Škrjanec, Aljaž Ban
V ringu z Aljažem Banom
Boksarska zveza Slovenije

»Malo sem razočaran, razočaranja ne skrivam. Želje so bile eno, realnost pa je malo drugačna. Volja je zdaj zrasla, lačen sem rezultatov,« je misli strnil ljubljanski bombarder.

Galerija

Članki iz rubrike