Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.08.2016 15:28:05
Deli članek:

Dopinški škandal vendarle s srečnim koncem

vszi
Narsingh Yadav bo kot kaže le lahko nastopil na OI

Slišali smo že vse izgovore in jim nato po "prosti sodniški presoji" verjeli ali ne. Vseeno pa se je izkazala pravica v primeru potnika na olimpijske igre.

Indijska protidopinška agencija je obudila upe rokoborca Narsingha Yadava po nastopu na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, ki se bodo začele v petek. Narsingha so namreč "očistili" dopinga, ugotovili so, da mu je prepovedano snov tekmec podtaknil v hrano.

Upi 26-letnega Yadava po nastopu v Riu so se navidez sesuli po pozitivnem dopinškem testu, zaradi katerega se je prejšnji teden zagovarjal pri nacionalni protidopinški agenciji.

Ta pa je danes pojasnila, da Yadav ni vedel za substanco, ki jo je vzel le enkrat - nevede s hrano. "Pri njem ni šlo za nepazljivost, je žrtev sabotaže, ki jo je zakrivil eden od tekmecev," je dejal generalni direktor agencije Navin Agarwal, ki pa ni imenoval saboterja.

Yadav je dobitnik zlate kolajne v prostem slogu do 74 kg na igrah Commonwealtha, mesto v Riu pa si je zagotovil z bronom na svetovnem prvenstvu.

"Zahvaljujem se vsem, ki so me podprli in stali za resnico," je dejal Yadav, ki upa, da bo v Riu osvojil odličje za Indijo. Ta pri nabiranju olimpijskih odličij ni med velesilami, zato pa je po podatkih Svetovne protidopinške agencije tretja po številu dopinških prekrškov.