sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

jz
jz
0 03.03.2016 08:48:36

Olimpijko rak vzel pri 33

vszi
Mnogo prezgodaj je zahrbtna bolezen vzela komaj 33 letno avstralsko veslačico Sarah Tait.

Dobitnica srebrne kolajne se je z rakom borila od marca 2013.  Po hudem boju je bila bolezen močnejša, Sarah pa je za seboj pustila moža in dva otroka.  
Taitova je bila že na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 kapetanka avstralske veslaške ekipe, ene najboljših na svetu. Že na igrah v Atenah 2004 je bila članica ženskega osmerca, ko se je zgodil znamenit "incident", ko je Sally Robbins nehala veslati nekaj pred ciljno črto. Taitovi so marca 2013 diagnosticirali rak materničnega vratu.
Avstralka je osvojila zlato in srebro že na svetovnem prvenstvu 2005 in bron na svetovnem prvenstvu 2011. Taitova, ki je osvojila srebro v dvojcu na olimpijskih igrah v Londonu, je prenehala z veslanjem februarja 2014, da bi se posvetila boju z boleznijo.


Šef avstralske veslaške zveze Rob Scott je bil ob novici o smrti Taitove pretresen: "Bila je ena najbolj strastnih veslačic kar sem jih poznal. Zelo bo manjkala naši veslaški družini. Cela Avstralija izreka globoko sožalje možu Billu, otrokoma in sorodnikom Sarah v tem tragičnem trenutku." Nekaj besed ji je namenil tudi glavni trener avstralske veslaške ekipe Chris O’Brien: "Njena predanost veslanju je bila enaka kot njena predanost družini. Sarah je bila ena najuspešnejših veslačic Avstralije in je v tem športu pustila globoke sledi. Zelo jo bom o pogrešali."

Značke: veslanje, sarah-tait

Članki iz rubrike