Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.08.2015 15:58:47
Deli članek:

Velenškova v Astani svetovna podprvakinja

Arsen Perić

Slovenska judoistka Ana Velenšek je peti dva svetovnega prvenstva v Astani v kategoriji do 78 kilogramov osvojila srebrno kolajno. Velenškova je vknjižila štiri zmage in po lanskem bronu na SP v Čeljabinsku tokrat stopila že na drugo stopničko. V finalu je morala premoč priznati le Japonki Mami Umeki.

Slovenski judo se v Astani veseli že drugega odličja. Majhna, zgolj petčlanska slovenska odprava, je osvojila kar dve kolajni, v četrtek je klubska kolegica Tina Trstenjak poskrbela za prvo zlato kolajno slovenskega juda, tokrat je bila Velenškova druga.

"Vesela sem te kolajne, čeprav zdaj ni videti tako, saj sem vseeno tudi razočarana. Ko veš, da bi lahko bil na najvišji stopnički, pa tega ne izkoristiš, saj sem imela lepo priložnost za zlato. Japonko sem dobro poznala, jo na treningih tudi velikokrat 'tepla', a tokrat me je ugnala," je po osvojenem drugem mestu na SP, kar je njen največji uspeh v karieri, dejala Velenškova.

Dan je zaključila s štirimi zmagami, med drugim premagala tudi lansko svetovno podprvakinjo. "Vedno je lažje napadati, kot pa se braniti in držati pozicijo. A se pripravljamo na OI, tako da treningi gredo naprej. Težko bo zdaj kak dan dobiti prosto, a trener bo po pogovoru najboljše vedel, kaj storiti, ali je čas za počitek ali ne," je še zaključila nova svetovna podprvakinja.

Poleg obeh kolajn je Slovenija osvojila še eno deveto mesto po zaslugi Roka Drakšiča med borci do 73 kg deveti, Andraž Jereb v kategoriji do 66 kg in Vlora Beđeti med borkami do 57 kg pa sta ostala brez uvrstitev.

Posamično prvenstvo se bo končalo v soboto z najtežjimi kategorijami, v nedeljo pa sledi še ekipno prvenstvo, v obeh dnevih pa Slovenija ne bo imela svojih predstavnikov.