Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

(pk)
(pk)
0 28.11.2023 10:31:40

Visoko na nebu

PETER KASTELIC/AZS
Najboljša slovenska atleta leta sta po pričakovanjih postala svetovni podprvak v metu diska Kristjan Čeh in Tina Šutej. Najboljši klub je Atletsko društvo Mass Ljubljana, trener pa Milan Kranjc, ki vadi Šutejevo.

Čeh je zmagal tudi na evropskih igrah in bil drugi v končni razvrstitvi diamantne lige. Slednje je uspelo tudi Šutejevi, ki je bila srebrna še na evropskih igrah. "SP v Budimpešti, kjer sem bil dokaj zadovoljen s svojim nastopom, je bilo posebno, ker je bilo blizu domovine in sem imel lahko veliko navijačev. Ni mi uspelo zmagati, sem pa edini tekmovalec v zgodovini, ki je v finalu na SP dosegel dva meta prek 70 metrov. Vesel sem, da tudi drugi Slovenci izboljšujejo svoje atletske dosežke in kmalu bomo lahko osvajali še več kolajn, če bo šlo tako naprej," je dejal Čeh na prireditvi v kulturnem centru Primož Trubar v Šentjerneju. Na podelitev je prišel v družbi trenerja Gerda Kanterja iz njegove domovine Estonije, saj se na naslednjo olimpijsko sezono tam tudi pripravlja. "V minuli sezoni sem najbolj ponosna, da sem izboljšala svoje državne rekorde, in na medaljo z dvoranskega EP. Upam, da bom ob koncu naslednje sezone rekord popravila na pet metrov," je napovedala Šutejeva.

Predsednik AZS Primož Feguš je v nagovoru izpostavil velike uspehe na mednarodnih tekmovanjih ter to, da zveza nima več finančnega primanjkljaja, ki ga je imela še lani: "Zagotovili smo likvidnost, poplačane so vse obveznosti zveze. Zaradi boljšega finančnega stanja so se povečala sredstva za atlete, trenerje in sodnike. Pohvaliti je treba slovenske klube, da so organizirali in izvedli vsa tekmovanja, ki smo jih zapisali v koledar, kljub nekaterim težavam. Pri tem se izpostavlja organizacijo atletskega dela Ofema, ki je potekala popolnoma brezhibno zaradi dobrega delovanja mariborskih klubov in preostalih. Sprejeli smo tudi sklop pravil, ki urejajo procese in ukrepe, namenjene varovanju in zagotavljanju varnosti posameznikov, ki sodelujejo v atletiki." 

Članki iz rubrike