mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.10.2021 16:37:40

Omejitve potovanj bodo vplivale na newyorški maraton

Reuters
Organizatorji slovitega maratona v New Yorku, ki bo 7. novembra, vsem prijavljenim na tekmo, ki zaradi nadaljnjih omejitev potovanj, povezanih s covidno pandemijo, ne bodo smeli vstopiti v ZDA, ponujajo odlog prijave za leto dni. Maraton je namreč na sporedu dan pred načrtovanim rahljanjem omejitev, ki jih je za 8. novembra napovedala Bela hiša.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so organizatorji vsem tekačem, ki so že plačali startnino, sporočili, da jo lahko prenesejo na leto 2022.

Petdeseta izvedba maratona po newyorških okrožjih je lani odpadla zaradi koronske pandemije prvič po letu 2012, ko je orkan Sandy prav tako odpihnil tekmo.



Za letos organizatorji namesto tradicionalnih 50.000 tekačev v cilju pričakujejo precej manj udeležencev; po njihovi oceni naj bi maraton končalo okrog 30.000 tekačev.

V skladu z veljavnimi omejitvami je vstop v ZDA zaprt za osebe brez ameriškega državljanstva, ki so živeli v ali obiskali večino evropskih držav, Združeno kraljestvo, Irsko, Kitajsko, Iran, Brazilijo, Južnoafriško republiko in Indijo.

Značke: maraton, atletika

Članki iz rubrike