gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(pk)
(pk)
4 25.08.2021 11:08:48

V pol dneva več kot 131 kilometrov

Najboljši v moški konkurenci
Tadej Pišek/Fotostrel
V nedeljo je v Kranju potekala četrta izvedba slovenskega 12-urnega teka, ki sta ga dobila slovenska predstavnika Domen Kozjek in Nataša Robnik.

Start teka je bil ob 7. uri zjutraj, zaključek pa 12 ur pozneje, torej ob 19. uri. V sklopu prireditve je potekal tudi šesturni tek, ki sta ga dobila Slovenec Marko Tomažin (71,36 km) in Hrvatica Katarina Bekavac (65,892 km).



Kozjek bolje, kot je kazalo sprva

Zmagovalec 12-urne preizkušnje Domen Kozjek je pretekel 131,492 kilometra. Za njim sta se na zmagovalni oder uvrstila še dva slovenska predstavnika Boris Ivanovič (129,5 km) in Luka Videtič (127,616 km). "Na začetku je bilo precej vroče in ni tako dobro kazalo, nato se je obrnilo. Bilo je sicer precej naporno, ampak ultratekači se na takšne razmere pripravljamo vse leto," je dejal Kozjek.



Robnikova je v pol dneva pretekla 122,74 kilometra oziroma 95 krogov. Druga je bila še ena odlična slovenska ultratekačica Neža Mravlje (116,088 km), tretja pa gostja iz Hrvaške Višnja Čonkaš (113,204 km). "Sem zelo zadovoljna, saj nisem bila prepričana, da bom zmogla teh 12 ur, ker sem v Bosni pred 14 dnevi tekla na 24-urnem teku. Očitno sem se uspela regenerirati. Proga je bila super, vzdušje ob njej pa prav tako," pa je povedala zmagovalka med ženskami.



Vesel tudi predsednik

Tek je potekal na krožni, certificirani trasi, krog s startom na Glavnem trgu pa je dolg slabih 1300 metrov. Prvi dve izvedbi tekmovanja leta 2015 in 2016 sta potekali v Trbojah, leta 2019 pa so se organizatorji odločili za premik v središče gorenjske prestolnice, kar je tekmovanje naredilo bolj atraktivno, zato pritegne več gledalcev, bolj zadovoljni pa so tudi tekmovalci. Letos jih je na vseh razdaljah uspešno v cilj priteklo 93.



"Zelo sem vesel, da Atletska zveza Slovenije spodbuja tudi te oblike teka. Zadovoljen sem tudi z udeležbo, vzdušje je bilo odlično. Pohvalil bi tudi organizatorje in v prihodnje si želim še več takšnih dogodkov," pa je povedal predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar, ki je tudi podelil priznanja najboljšim. 

Galerija

Članki iz rubrike