Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
25.08.2021 10:01:29
Deli članek:

Srebro za Podnebška in Urbasa

psno
Zmagovalni oder v tandem dvojicah. Z leve Gašper Urbas in Vid Podnebšek, Madžara Cserpnyak in Oswald, Hrvata Ratković in Boroš ter Italijana Prinoth in Oberhofer.

Tudi tretji dan mladinskega SP v kegljanju, ki poteka v Kranju, so se Slovenci okitili s kolajno. sta si srebro priborila Vid Podnebšek in Gašper Urbas.

Tretji dan je kot vedno namenjen tekmovanju dvojic. Že zjutraj so stopili na steze igralci in igralke v mešanih dvojicah. Iris Zoran in Aljaž Žigon sta prvi niz dobro začela proti dvojici iz Poljske Banaszak in Piasta. Niz sta dobila 149:139. V drugem sta v zaključnih metih napravila nekaj napak in zapravila prednost, kar sta Poljaka izkoristila in dobila niz. V dodatnih metih pa je odločil praktično prvi met, ko sta naša nekoliko slabše vrgla in podaljšek izgubila s 24:25. Poljaka sta potem presenečala naprej in prišla celo v finale, kjer sta jih ustavila Slovaka Poliakova in Nestes. Bronasti medalji pa sta odšli v Nemčijo in Srbijo.



V tandem dvojicah za dekleta sta Sara Rovtar in Špela Kunčič zelo slabo odigrali prvi niz proti Srbkinjama Barač in Bodo. Drugega sta z malo sreče dobili, toda v dodatnih metih sta bili gostji uspešnejši s 26:24. Zlato je odšlo v sosednjo Madžarsko. Veliko presenečenje pa sta napravili Estonki Martinson in Tonisson z osvojitvijo srebra. Brona pa sta odšla na Poljsko in Slovaško.



V tandem dvojicah sta tekmovali dve slovenski dvojici. Aljaž Sivec in Gašper Podnebšek sta se v prvi seriji merila z Madžaroma Cserpnyakom in Oswaldom. Žal sta bila Madžara v obeh nizih za malenkost boljša in Slovenca sta se hitro poslovila od nadaljevanja. V drugem delu uvodnega kroga sta nastopila še Vid Podnebšek in Gašper Urbas. Na nasprotni strani sta stala Avstrijca Kofler in Christ. V prvem nizu sta bila naša prepričljivo boljša in zmagala s 161:120. Tudi v drugem nizu sta imela pobudo in vodila. Malce smole v zaključku pri Litijanu in Cerkničanu sta izkoristila Avstrijca in niz dobila s 140:138. Tako sta se Vid in Gašper morala pošteno potruditi v dodatnih štirih metih v katerih sta bila boljša z 31:27. V četrtfinalu sta ju čakala Nemca Schon in Alex. Prvi niz je pripadel našemu paru s 146:130. Drugi pa se je končal neodločeno na 137. Zato sta bila potrebna dodatna dva meta, v katerih sta imela Nemca več sreče. V dodatnih metih takoj zatem pa sta bila Vid in Gašper boljša s 30:24. Tako sta si že zagotovila medaljo. V polfinalu sta se srečala z žilavima Italijanoma, Prinothem in Oberhoferjem. V prvem nizu sta izgubila s 143:146. v drugem nizu pa zmagala s 135:119. V prvem dodatku štirih metov je bil rezultat poravnan na 27, v drugi seriji pa sta naša slavila s 25:21 se uvrstila v veliki finale, kjer sta bila nasprotnika Madžara Martin Cserpnyak in Daniel Oswald. Prvi niz sta Slovenca izgubila s 140:142, toda v drugem sta bila občutno boljša s 156:146. Žal pa v dodatnih metih nista imela sreče. Izgubila sta jih s 23:29 in morala nasprotnikoma čestitati. Toda za litijsko-cerkniško navezo je tudi srebro velik uspeh. S tem sta našim navijačem in soigralcem priigrala na obraze nasmeh in veselje ob tretji slovenski medalji na prvenstvu.



Danes na sporedu tekmovanje v sprintu

Četrti dan na prvenstvu je namenjen tekmovanju sprintu v obeh konkurencah. Slovenija bo na stezah imela kar šest svojih predstavnikov. Pri dekletih bodo nastopile Pašičeva, Pesjakova in Pekošakova, med mladinci pa Kastaneto, Sivec in Mlakar. Dekleta so že začela ob pol devetih zjutraj, fantje krenejo ob pol treh popoldne.



psno
Pred dvema letoma je Vid Podnebšek že osvojil dve zlati v Rokicanyju, v Kranju pa ima tudi že dve odličji.