Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.05.2021 23:30:54

Anita Horvat peta v Španiji

Profimedia
Slovenska rekorderka Anita Horvat je na atletskem mitingu v španskem Andujarju v teku A na 400 m zasedla peto mesto z 52,80 sekunde. Z rekordom mitinga je zmagala Marileidy Paulino iz Dominikanske republike (50,25).

Druga je bila Portugalka Catia Azevedo (51,61), tretja Francozinja Floria Guei (52,23), srebrna leta 2016 na evropskem prvenstvu v Amsterdamu in zlata na dvoranskem EP leta 2017 v Beogradu. Pred edino slovensko predstavnico na mitingu pa je bila le še Leni Shida iz Ugande (52,62).

"Tekla na 800 m na začetku sezone, zadnja dva dni sem bila bolna in prehlajena. Glede na vse sem zato zadovoljna. Občutek za tek imam dober. Upam, da bom kmalu povsem zdrava in bom lahko izboljševala današnji čas. Na tekmi sem se osredotočila na to, da bi začela čim hitreje. Običajno sem začela prepočasi in sem na koncu dodajala. Uspelo mi je hitreje začeti, vse sem dala od sebe tudi v finišu," je med pokašljevanjem povedala Horvatova, ki je bila že cepljena proti novemu koronavirusu.



Štiriindvajsetletna članica velenjskega kluba je slovenski rekord (51,22 sekunde) na en stadionski krog postavila 20. julija 2018 na diamantni ligi v Monaku.

Horvatova je 19. maja v Ostravi na Češkem z osebnim rekordom dosegla osmo mesto v teku na 800 m (2:03,29), ki je od letošnje zime njena druga disciplina, v kateri nastopa. Poletno sezono je sicer začela 1. maja, ko je skupaj z Žanom Rudolfom na svetovnem prvenstvu štafet v poljski Šleziji na 2 x 2 x 400 m osvojila bronasto medaljo.

Članki iz rubrike