mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

au
au
0 24.11.2020 11:21:22

Še 100 dni do evropskega prvenstva: Potrebni tega kot Sahara vode

Profimedia
Evropsko dvoransko prvenstvo v poljskem Torunu se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, 4. marca, in končalo v nedeljo, 7. marca. To bo prvo veliko atletsko tekmovanje po svetovnem prvenstvu v Dohi, ki je bilo novembra 2019.

Delegacija Evropske atletske zveze je pred dnevi uradno obiskala prireditelje in to je bil prvi obisk po izbruhu koronapandemije. Evropsko dvoransko prvenstvo bo potekalo v Areni Torun, v dvorani, kjer je Armand Duplantis februarja v skoku s palico dosegel nov svetovni rekord. To bo šele drugič, da bo Poljska gostila evropsko dvoransko prvenstvo, prvič je bilo v Katovicah leta 1975.

Priprave na prvenstvo potekajo po načrtih, čeprav je jasno, da imajo organizatorji zaradi epidemioloških ukrepov delo zelo oteženo.



»Imeli smo priložnost, da pregledamo tekmovališča, predvsem pa smo se osredotočili na zdravstveni načrt oziroma zdravstvene ukrepe, ki bodo seveda v tem času posebni. Optimistično smo, da bo Torun gostil prvo veliko atletsko tekmovanje po izbruhu pandemije,« so sporočili iz evropske zveze.

V tem trenutku športne prireditve na Poljskem potekajo brez gledalcev, toda direktor prvenstva Krzysztof Wolsztynski upa, da bodo marca že lahko pozdravili gledalce v dvorani. »Naše dvoransko evropsko prvenstvo bo prvi večji mednarodni atletski dogodek po svetovnem prvenstvu v Dohi. To pomeni, da je zanimanje za Torun zelo veliko. Velika škoda bi bila, če ne bi mogli vseh tekmovalnih čustev športnikov in športnic deliti z navijači, ki bi sedeli na tribunah Arene Torun. Na žalost to ni odvisno od nas, toda držim pesti, da bodo marca razmere s korono toliko obvladljive, da bo vlada dovolila gledalce na takem dogodku,« je dejal Wolsztynski.

Članki iz rubrike