franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 22.11.2020 22:23:41

Medvedjev do uspeha kariere

Reuters
Rus Danil Medvedjev je zmagovalec zaključnega teniškega turnirja sezone v Londonu z nagradnim skladom 4,8 milijona evrov. V finalu je po dveh urah in 42 minutah premagal Avstrijca Dominica Thiema s 4:6, 7:6 in 6:4.

Za 24-letnega Rusa, četrtega igralca na svetu, je to največji uspeh v karieri. Za nagrado je prejel 1,32 milijona evrov.

Medvedjev je šesti različni zmagovalec zaključnih turnirjev v prav toliko letih in šele četrti igralec v 50-letni zgodovini teh turnirjev, ki je na poti do naslova premagal prve tri igralce na svetu.

Številko ena, Srba Novaka Đokovića, ki bo šestič v karieri sezono končal na vodilni poziciji, je ugnal v skupinskem delu, Španca Rafaela Nadala je izločil v polfinalu, na koncu pa je bil boljši še od številke 3. Pred tem je to uspelo le Borisu Beckjerju, Novaku Đokoviću in Davidu Nalbandianu.

Medvedjev je po koncu priznal, da je bila to ena njegovih najboljših predstav v karieri, hkrati pa se je zahvalil organizatorjem turnirja, ki se po enajstih letih seli v Torino. "Veseli me, da sva prvi in zadnji turnir tu v Londonu osvojila Rusa. Hvala Nikolaj Davidenko," je povedal Medvedjev.

Dominic Thiem je drugič zapored obstal na zadnji stopnički. Lani je v finalu izgubil proti Grku Stefanosu Cicipasu. V uteho mu je zagotovo naslov na odprtem prvenstvu ZDA septembra letos.



"Seveda sem razočaran, a danes sem izgubil proti boljšemu igralcu, ki je v zadnjem mesecu v izjemni formi. Vseeno sem ponosen na svojo sezono, zato komaj čakam začetek nove," je dejal 27-letni Avstrijec.

Med dvojicami sta naslov in 240.000 evrov osvojila peta nosilca Nizozemec Wesley Koolhof in Hrvat Nikola Mektić, ki sta bila v napetem finalu boljša od avstrijsko-francoske naveze Jürgen Melzer/Edouard Roger-Vasselin s 6:2, 3:6, 10:5.

* Izidi:
- posamezniki, finale:
Danil Medvedjev (Rus/4) - Dominic Thiem (Avt/3) 4:6, 7:6 (2), 6:4;
- dvojice, finale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Niz/Hrv/5) - Jürgen Melzer/Edouard Roger-Vasselin (Avt/Fra/7) 6:2, 3:6, 10:5.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike