Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 22.11.2019 21:25:49

Krovna atletska zveza ustavila postopek za ponovno vključitev Rusije

Reuters
Mednarodna atletska zveza je ustavila proceduro za ponovno vključitev Rusije in je razmišljala tudi o popolni izključitvi te države iz športa. Za to so se pri krovni zvezi odločili nekaj dni po tem, ko so zaradi dopinških kršitev suspendirali predsednika ruske atletske zveze in še nekaj visokih uradnikov zveze.

S tem so omenjeni dodatno ogrozili nastop ruskih atletov na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. "Ljudje, s katerimi smo imeli opravka, so bili vsi supendirani," je dejal predsednik IAAF Sebastian Coe in dodal, da so zato ustavili potencialno ponovno vključitev Rusije v svetovno atletiko.

Mednarodna zveza, nekdaj znana kot IAAF, zdaj pa kot World Athletics, je prvič Rusijo zaradi dopinga kaznovala novembra 2015. Četrtkove obtožbe na račun ruske zveze, ki naj bi ovirala preiskavo skakalca v višino Danila Lisenka, pa so še poglobile krizo.

Po prvem dnevu zasedanja izvršnega odbora mednarodne zveze v Monaku so še sporočili, da čakajo odločitev Svetovne protidopinške agencije 9. decembra, a da razmišljajo še o izključitvi ruske zveze in prepovedi nastopa tudi ruskih atletov pod nevtralno zastavo.

Značke: atletika, rusija

Članki iz rubrike