favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.11.2019 21:25:49

Krovna atletska zveza ustavila postopek za ponovno vključitev Rusije

Reuters
Mednarodna atletska zveza je ustavila proceduro za ponovno vključitev Rusije in je razmišljala tudi o popolni izključitvi te države iz športa. Za to so se pri krovni zvezi odločili nekaj dni po tem, ko so zaradi dopinških kršitev suspendirali predsednika ruske atletske zveze in še nekaj visokih uradnikov zveze.

S tem so omenjeni dodatno ogrozili nastop ruskih atletov na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. "Ljudje, s katerimi smo imeli opravka, so bili vsi supendirani," je dejal predsednik IAAF Sebastian Coe in dodal, da so zato ustavili potencialno ponovno vključitev Rusije v svetovno atletiko.


Mednarodna zveza, nekdaj znana kot IAAF, zdaj pa kot World Athletics, je prvič Rusijo zaradi dopinga kaznovala novembra 2015. Četrtkove obtožbe na račun ruske zveze, ki naj bi ovirala preiskavo skakalca v višino Danila Lisenka, pa so še poglobile krizo.

Po prvem dnevu zasedanja izvršnega odbora mednarodne zveze v Monaku so še sporočili, da čakajo odločitev Svetovne protidopinške agencije 9. decembra, a da razmišljajo še o izključitvi ruske zveze in prepovedi nastopa tudi ruskih atletov pod nevtralno zastavo.

Značke: atletika, rusija

Članki iz rubrike