Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
2 22.11.2019 19:37:15

TAKO BLIZU... Dobovec obstal pred VRATI RAJA!

vszi
Dobovec Pivovarna Kozel se ni uvrstil na zaključni turnir lige prvakov.

Dobovčani, ki so tretjič igrali v elitnem delu lige prvakov (pred tem v sezonah 2015/16 in 2018/19), so na turnirju igrali dobro in v 1. krogu s 3:1 premagali belgijski Halle-Gooik, v 2. pa so odpravili še Mostar iz Bosne in Hercegovine s 6:1. Izbranci Kujtima Morine so tako prišli do odločilnega boja z Rusi za prvo mesto v skupini A., za preboj med elitno četverico bi potrebovali vsaj točko.

Žiga Čeh je Dobovčane povedel v vodstvo v sedmi minuti, ko je s trebuhom žogo potisnil v mrežo po podaji Tea Turka iz kota z desne strani. Vodstvo pa je trajalo kratek čas, saj je v deveti minuti Artem Nijazov izkoristil lepo dolgo podajo Lina s strelom pod prečko.

V 15. minuti je Čeh imel novo lepo priložnost, ko je bil sam pred tekmečevim vratarjem, a žogo poslal malo mimo gola, takoj zatem je na drugi strani podobno priložnost zapravil Nijazov. V 17. minuti pa so se slovenski prvaki znova veselili, po novi podaji Turka z desne strani je bil pred golom najbolj spreten Vedran Matošević.

V 18. minuti je Damir Puškar ustavil nevarna poskus Paulinha in Romula, prvi pa je bil nevaren tudi v 20. minuti, ko je malo zgrešil cilj. Nijazov je manj kot pol minute pred koncem zatresel še prečko slovenskega gola. Alen Fetić pa je nekaj sekund pred koncem namučil Alberta Tsaiderja v vratih Rusov.



V 22. minuti so Rusi spet izenačili, ko je Paulinho stekel za slovensko obrambo in žogo po lepi dolgi podaji z lobom spravil še čez Puškarja za 2:2. Ruski pritisk je v 27. minuti malce prekinil Rok Mordej, ki je stekel v protinapad in z leve strani nato le za malo žogo poslal čez vrata.

Rusi pa so pritisk kronali v 33. minuti, ko je Denis Totošković izgubil žogo malce zunaj lastnega kazenskega prostora, odvzel mu jo je Arser Bagirov, ki je nato matiral še Puškarja. V 36. minuti je bil za nameček izključen Mordej zaradi prekrška nad Bagirovom.

Puškar je imel nato nekaj dela ob številčni prednosti gostiteljev turnirja, ki so na 4:2 povišali v 38. minuti, ko je več kot z desetih metrov zadel Denis Burkov. Končni izid je v 40. minuti postavil Lin, ki je prestregel podajo Čeha in nato z več kot polovice igrišča žogo poslal v prazno mrežo, saj so Dobovčani igrali brez vratarja.

Na zaključni turnir sta se sicer že prebila tudi Barcelona iz skupine D in branilec naslova Sporting CP iz skupine B.

* Skupina A:
Halle-Gooik - Mostar   8:3 (3:3)
Dobovec - KPRF         2:5 (2:1)
- lestvica:
1. KPRF          3  3  0  0 14:5  9
2. Dobovec       3  2  0  1 11:7  6
3. Halle-Gooik   3  1  0  2 10:8  3
4. Mostar        3  0  0  3  6:21 0
Značke: dobovec, liga-prvakov

Članki iz rubrike